Reteaua Corect

Scandal de proporții în urma producerii vaccinului anti-Covid

Scris de newsreporter in 07 iulie 2022 la 09:06, in Social. 451 vizualizari Intra in discutie Taguriarnm, BioNTech, brevet, covid, CureVac, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nzQ4

CureVac a intentat un proces referitor la brevet împotriva BioNTech, în Germania, pentru utilizarea tehnologiei ARNm, marcând unul dintre primele cazuri cunoscute în care o companie merge în instanţă în mijlocul unei concurenţe acerbe pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Compania de biotehnologie CureVac, cu sediul în Germania, solicită ”despăgubiri echitabile” de la BioNTech şi două filiale ale acesteia, pentru încălcarea drepturilor sale de proprietate intelectuală, informează News.ro.

Întrebat într-o discuţie telefonică cu presa, directorul general Franz-Werner Haas nu a exclus alte acţiuni în justiţie împotriva grupului american Pfizer, partenerul BioNTech, sau a producătorului de vaccinuri ARNm Moderna.

BioNTech a spus că munca sa a fost originală.

”O vom apăra cu fermitate împotriva tuturor acuzaţiilor de încălcare a brevetelor”, a spus BioNTech într-un comunicat.

CureVac a spus că revendicarea sa privind drepturile de proprietate intelectuală se bazează pe mai mult de două decenii de muncă asupra tehnologiei ARNm, dintre care o parte a fost folosită de BioNTech şi Pfizer pentru dezvoltarea şi vânzarea vaccinului lor împotriva coronavirusului, Comirnaty.

”Mulţi ani de cercetare au contribuit, de asemenea, la succesul vaccinurilor ARNm şi au făcut acest lucru posibil. Din punctul nostru de vedere, este de la sine înţeles să respectăm drepturile de proprietate asociate”, a spus Haas reporterilor.

Vaccinurile şi medicamentele care utilizează tehnologia ARNm instruiesc celulele umane să producă proteine ​​terapeutice. Considerată mult timp ca o tehnologie obscură, cu perspective incerte, ARNm a fost folosită pentru prima dată în vaccinuri, în timpul pandemiei.

Haas nu a furnizat o valoare pe care CureVac, care a înregistrat o pierdere în 2021 de 412 milioane de euro (423 de milioane de dolari), ar considera-o compensaţie echitabilă.

BioNTech se aşteaptă la un venit de până la 17 miliarde de euro (17,5 miliarde de dolari) în acest an, în scădere faţă de suma de 19 miliarde de euro obţinută anul trecut, odată cu relaxarea pandemiei.

CureVac a spus că nu solicită o interdicţie şi nici nu intenţionează să ia măsuri legale care ar împiedica producerea, vânzarea sau distribuţia vaccinului.

Haas a spus că CureVac nu a dorit să aducî în discuţie subiectul brevetului în apogeul pandemiei, dar acum, că există un control mai bun asupra acesteia, a considerat că este momentul potrivit pentru a face acest lucru.

Acţiunile BioNTech au scăzut cu până la 4,9% după aceste ştiri, dar şi-au revenit, fiind tranzacţionate ulterior în creştere cu 2%.

Acţiunile CureVac listate în Germania au crescut cu 1%, după ce iniţial au câştigat până la 4,8%.

Instanţa din Duesseldorf, unde CureVac şi-a înregistrat procesul, a refuzat să comenteze.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.