Reteaua Corect

Vaccinul împotriva hepatitei B, inexistent pe piaţa din România până în 2018

Din motive de fabricaţie, vaccinul hepatitic B nu va mai exista pe piaţa din România până în ianuarie 2018. În aceste condiţii, dacă Ministerul Sănătăţii nu găseşte nicio soluţie, aproximativ 150.000 de nou-născuţi ar putea rămâne neimunizaţi. Ministerul mai mare puţin peste 20.000 de doze, informează Mediafax.

Sursa imagine: monitoruldecj.ro

"Este o situaţie fără ieşire, nimeni nu are o soluţie concretă la acest moment. Şi nu vorbim numai despre copii, ci şi despre adulţii care au reală nevoie de acest vaccin. Eu sunt pacientă cu hepatita B şi am trecut printr-o situaţie asemănătoare când am născut, în august 2014 şi am trecut prin mari emoţii pentru că nu concepeam nicio clipă ca bebeluşul meu să nu fie vaccinat la mai târziu de 12 ore de la naştere. Ca mamă îţi este teamă, nu poţi să stai liniştită, te gândeşti dacă poţi alăpta. Am avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii", a declarat Marinela Debu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România.

Timp de un an, aproximativ 150.000 de bebeluşi ar putea să rămână nevaccinaţi.

"În ultima perioadă există şi un val de propagandă antivaccinare la noi în ţară, ceea ce nu face bine, asta în condiţiile în care incidenţa bolii a scăzut de când a fost introdusă imunizarea cu acest vaccin. De exemplu, în anii '90, aproximativ 30% de persoane infectate cu hepatita B, iar astăzi, procentajul a ajuns undeva la 4% . Sunt 800.000 de persoane la noi în ţară care au nevoie de acest vaccin. Degeaba se fac campanii pro vaccinare, dacă noi nu avem vaccinul efectiv. Astfel de situaţii nu trebuie să existe. Ministerul Sănătăţii a garantat că va căuta orice soluţie şi oriunde, doar ca bebeluşii să fie în siguranţă", a explicat Marinela Debu.

Ministerul Sănătăţii a precizat că în prezent stocul de vaccin este de 22.300 doze.

"Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B. Stoc de 22.300 doze la nivel national. În prezent nu există nicio disponibilitate a producătorilor de a livra alte doze din acest vaccin către România. Ministerul Sănătăţii a început demersurile pentru a identifica posibile stocuri în alte state UE. Precizăm că în luna decembrie a fost aprobată o schemă de vaccinare alternativă pentru asigurarea protecţiei copiilor născuţi din mame cu hepatită B. Medicul de familie va administra vaccin hexavalent acestor mame de la vârsta de 6 săptămâni a copilului.Vaccinul hepatitic B pediatric este utilizat pentru prevenirea îmbolnăvirii copiilor de hepatită B", se arată în comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.