Reteaua Corect

Sistem de telemedicina de urgenta pentru inca 16 spitale din tara

Inca 16 unitati medicale din tara vor fi conectate la Spitalul Floreasca din Capitala, prin reteaua de telemedicina de urgenta, al carei centru se afla la Targu Mures. Spitalele sunt situate in judetul Bihor si alte judete din tara unde riscul producerii de accidente este ridicat.

Prin telemedicina, medicii pot primi suport de la un centru prin comunicare audio-video Prin telemedicina, medicii pot primi suport de la un centru prin comunicare audio-video
Sursa imagine: Mediafax

Este vorba si despre unitati medicale  aflate in judete din zona de sud-est a Romaniei, in localitatile Lehliu, Urziceni, Titu, Fetesti, unde riscurile de accidente pe A1, A2 si D1 sunt crescute, noteaza Mediafax.

Centrul de comanda de la Targu Mures deserveste 40 de centre medicale, a declarat, luni, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

Telemedicina presupune acces rapid la expertiza medicala prin comunicare la distanta. Prin intermediul unui sistem de videoconferinta si a unei aparaturi de monitorizare a semnelor vitale, medicii din spitalele incluse in retea primesc recomandari din partea specialistilor aflati la cele doua centre de comanda situate la Spitalul de Urgenta Floreasca si al spitalul judetean Targu Mures.

Suport medical este acordat in timp real prin comunicare audio-video precum si prin urmarirea a sase indicatori medicali transmisi prin monitorul de semne vitale, respectiv puls, rata respiratorie, EKG, puls-oximetrie, CO2 si tensiune arteriala.

"Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom sti ce pacienti au nevoie de transport catre un centru din tara si vom reduce astfel erorile medicale. De asemenea, medicii de la centrul de comanda pot oferi recomandari colegilor din teritoriu pentru stabilizarea pacientului pe baza unei experiente mult mai bogate", a mai spus subsecretarul de stat Raed Arafat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.