Este vorba si despre unitati medicale aflate in judete din zona de sud-est a Romaniei, in localitatile Lehliu, Urziceni, Titu, Fetesti, unde riscurile de accidente pe A1, A2 si D1 sunt crescute, noteaza Mediafax.
Centrul de comanda de la Targu Mures deserveste 40 de centre medicale, a declarat, luni, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.
Telemedicina presupune acces rapid la expertiza medicala prin comunicare la distanta. Prin intermediul unui sistem de videoconferinta si a unei aparaturi de monitorizare a semnelor vitale, medicii din spitalele incluse in retea primesc recomandari din partea specialistilor aflati la cele doua centre de comanda situate la Spitalul de Urgenta Floreasca si al spitalul judetean Targu Mures.
Suport medical este acordat in timp real prin comunicare audio-video precum si prin urmarirea a sase indicatori medicali transmisi prin monitorul de semne vitale, respectiv puls, rata respiratorie, EKG, puls-oximetrie, CO2 si tensiune arteriala.
"Vom gestiona mai bine cazurile grave, vom sti ce pacienti au nevoie de transport catre un centru din tara si vom reduce astfel erorile medicale. De asemenea, medicii de la centrul de comanda pot oferi recomandari colegilor din teritoriu pentru stabilizarea pacientului pe baza unei experiente mult mai bogate", a mai spus subsecretarul de stat Raed Arafat.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.