Reteaua Corect

Pacienții vor putea reclama lipsa medicamentelor la 0727.341.434

Scris de newsreporter in 26 aprilie 2017 la 10:13, in Sanatate. 150 vizualizari Intra in discutie Taguribolnavi, Lipsa medicamentelor, reclamată shortlinkhttp://crct.ro/nqCc

Pacienții vor putea reclama lipsa medicamentelor la numărul 0727.341.434, printr-un program în sprijinul celor care nu le găsesc, informează Agerpres.

Sursa imagine: economica.net

Lansată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC), aplicația software denumită MedARP, care conectează în timp real părțile implicate în circuitul medicamentelor pentru ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp posibil la bolnavi, va beneficia și de call center pentru pacienți la numărul 0727.341.434, unde pot reclama lipsa medicamentelor, cere informații despre cum funcționează aplicația și alte aspecte, dar și de un call center pentru farmacii la numărul 0730.203.523, unde pot cere mai multe informații despre cum funcționează aplicația sau despre cum se pot înscrie etc.

Președintele APAA, Rozalia Lăpădatu, a declarat marți, la o conferință de presă, că aplicația este o noutate.

"Suntem în perioada de test, iar de săptămâna viitoare aplicația va fi total funcțională. Și acum este total funcțională, dar încă mai urmărim să remediem dacă apar erorile. În aplicație la momentul acesta sunt înrolate peste 140 de farmacii din toată țara, majoritatea sunt farmacii independente și patru distribuitori. Sunt sigură că în următoarea lună numărul acesta de farmacii se va dubla cel puțin și la fel va crește și numărul de distribuitori (...) avem un singur producător (în sistemul aplicației n.r.) și suntem pe discuții finale cu alți trei", a declarat Lăpădatu.

Potrivit acesteia, un singur medicament pentru cancer este disponibil în aplicație, dar a estimat că de luna viitoare vor fi circa 4-5 pentru cancer și afecțiuni imunologice.

Ea a subliniat că softul este gratuit, că aplicația este deschisă și terapiilor din alte arii terapeutice. Ea a adăugat că programul este deschis către orice farmacie și distribuitor de medicamente autorizat legal.

Potrivit APAA și ABC, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți pacienți reclamă faptul că nu găsesc sau găsesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-și menține boala sub control.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.