Reteaua Corect

OMS solicită Italiei și României să ia măsuri împotriva epidemiei de rujeolă

Organizația Mondială a Sănătății, prin dr. Zsuzsanna Jakab, directorul OMS pentru Europa, le solicită Italiei și României să ia măsuri de urgență pentru a stopa creșterea numărului de îmbolnăviri de rujeolă (pojar) din aceste țări, conform unui material publicat luni de euronews.com, scrie Agerpres.

Sursa imagine: publika.md

În perioada august — ianuarie au fost diagnosticate 1.532 de cazuri de rujeolă în România, comparativ cu doar 463 în cele șase luni anterioare, conform OMS. În Italia numărul cazurilor s-a triplat în lunile decembrie și ianuarie.

"Le solicit tuturor țărilor în care sunt prezente endemii să ia urgent măsuri pentru oprirea transmiterii rujeolei pe teritoriul lor și tuturor țărilor care au reușit deja acest lucru să rămână în gardă și să mențină un nivel ridicat al imunizării (...) Împreună trebuie să ne asigurăm că progresul făcut cu greu în direcția eliminării regionale (a rujeolei) nu este pierdut", a declarat dr. Zsuzsanna Jakab.

"Dacă ne gândim la progresul constant către eliminare (-a acestei boli) înregistrat în ultimii doi ani, creșterea numărului de îmbolnăviri de rujeolă în Europa este cu atât mai îngrijorătoare", a mai susținut ea adăugând că gradul excepțional de mobilitate din prezent face ca nicio persoană și nicio țară să nu se poată considera ferite de virusul rujeolei. Noi "focare vor apărea în continuare în Europa și în alte părți ale lumii, până când fiecare țară va ajunge la nivelul de imunizare necesar pentru protejarea întregii populații".

Atât Italia cât și România au rate de imunizare mai mici de 95%, nivel pe care OMS îl consideră necesar pentru a preveni apariția unor noi focare epidemice.

Bătrânul Continent este și liderul mondial în ceea ce privește lipsa de încredere în vaccinuri. În Franța, spre exemplu, 40% dintre respondenții la un studiu de evaluare a încrederii populației în vaccinuri (Vaccine Confidence Project 2016) susțineau că nu cred că vaccinurile sunt sigure, în timp ce aproximativ 1 din 5 persoane din Italia și România nu au încredere în vaccinare, conform Euronews.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.