Reteaua Corect

Florian Bodog: Legea vaccinării este necesară

Scris de newsreporter in 29 aprilie 2017 la 11:02, in Sanatate. 1343 vizualizari Intra in discutie Taguridezbatere publica, Florian Bodog, legea vaccinării shortlinkhttp://crct.ro/nqDN

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat vineri la Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți că este necesar ca România să aibă o lege a vaccinării, întrucât acoperirea vaccinală a scăzut. Ministrul a spus că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o dezbatere publică amplă pe Legea vaccinării, informează Agerpres.

Sursa imagine: cugetliber.ro

"Este necesar să avem o lege a vaccinării pentru că suntem într-o situație specială față de celelalte țări din Europa, acoperirea vaccinală a scăzut nepermis de mult și suntem în pericolul de a se declanșa epidemia", a spus Bodog.

Referindu-se la radioterapie, Bodog a spus că vor fi create 12 centre de radioterapie în țară, pentru unele dintre acestea fiind demarată procedura de achiziție.

"Pentru unele dintre ele am demarat deja procedura de achiziție, iar pentru celelalte se așteaptă avizul de la Agenția Europeană Nucleară de la Viena care a făcut consultanță pentru aceste centre. Vreau să precizez faptul că acest consultant a făcut acest serviciu gratuit", a afirmat ministrul.

El a precizat că proiectul privind centrele de radioterapie nu mai poate fi oprit. "Acest proiect nu mai poate fi oprit pentru că eu împreună cu ministrul de Finanțe ne-am asumat termene clare pentru a consuma banii de la Banca Mondială. În situația în care un singur termen de pornire a unei licitații este pierdut se pierd banii", a spus reprezentantul MS.

Ministrul Sănătății a spus că se află pe circuit de avizare un ordin de ministru care privește activitatea centrelor de transfuzie.

"(...) Este pe circuitul de avizare internă un ordin care privește nu numai acest aspect ci privește reorganizarea centrelor de transfuzie. În momentul de față facem o analiză internă pentru a stabili câte centre vor fi cu permanentă în țară, centre care vor fi dotate cu aparatură de laborator și testare a sângelui de ultimă generație", a mai afirmat Bodog.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.