Reteaua Corect

Alternativa pentru locuitorii Deltei ramasi fara spital: un centru de permanenta la Sulina

Scris de in 05 aprilie 2011 la 11:14, in Sanatate. 226 vizualizari Intra in discutie Tagurialtenativa, centru, delta, permanenta, spital, sulina shortlinkhttp://crct.ro/neDl

Daca pentru autoritatile locale si pentru locuitorii Deltei Dunarii, desfiintarea spitalului din Sulina este o problema de siguranta nationala, pentru oficialii de la Ministerul Sanatatii, spitalul este doar unul din cele 67 ce urmeaza sa fie desfiintate. Ministrul Sanatatii spune ca nu poate lasa in functiune un spital cu doi medici care "nu pot asigura nici macar o linie de garda si nu au tratat, de ani buni, vreun bolnav". Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, vorbeste insa despre o alternativa datatoare de speranta pentru locuitorii Deltei: Sulina nu mai poate functiona ca spital, dar se poate transforma intr-un centru de permanenta care sa asigure asistenta medicala pana la transferul bolnavilor la o unitate spitaliceasca.

Centrul de permanenta va trata bolnavii pana la transferul lor la o unitate spitaliceasca Centrul de permanenta va trata bolnavii pana la transferul lor la o unitate spitaliceasca

 "Un spital este un loc unde ai continuitate de ingrijiri, unde poti sa anunti oricand, sa fii investigat, sa fii tratat in regim de urgenta sau in regim normal, mai ales intr-o zona izolata si sa asigure continuitatea. In acest moment, din pacate, Spitalul din Sulina nu poate asigura aceste lucruri", a explicat Raed Arafat, marti, la Antena3.
El sustine ca are in vedere o alternativa: transformarea spitalului in centru de permanenta: "Este posibil sa aiba paturi de zi, deci pot sa tina un pacient la tratament o perioada pana la transferul lui, dar nu va fi efectiv spital pentru ca nu va fi spital, nici nu va fi numit spital, va fi numit centru de permanenta, ambulatoriu. Populatia va avea acces in continuare la asistenta medicala din partea medicilor care sunt acolo, iar acum se lucreaza la clarificarea acestei alternative".  
 
"Tocmai partea de garda este cea care va fi mentinuta (...) si care va lucra ca punct de lucru pentru unitatile judetene de primiri urgente. Important este sa existe o continuitate a ingrijirii pentru populatie. Acum, la spital nu exista continuitate. Sper ca in urmatoarele saptamani sa fie rezolvata problema continuitatii la Spitalul din Sulina. Pana acum, cei doi medici existenti acolo nu puteau asigura continuitatea sub nici o forma".

Pe 9 martie, Guvernul a anuntat ca a stabilit o lista de 67 de spitale care trebuie transformate in camine pentru batrani, sub sanctiunea sistarii finantarii. In cele 67 de spitale sunt 677 de medici si 2.085 de asistenti medicali. Recent, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a spus ca personalul medical din spitalele care vor fi transformate in camine de batrani nu va fi disponibilizat, ci va fi redistribuit la alte unitati medicale in cazul in care nu va dori sa ramana in acelasi loc.

1.

Proteste, externari si pacienti transferati la cateva spitale pe care Guvernul pune lacat

Publicat in 31 martie 2011 la 21:13

Decizia Ministerului Sanatatii de a transforma unele spitale in camine de batrani arunca intr-o situatie incerta multe unitati sanitare din tara. Pacientii internati la Spitalul din Cisnadie au fost trimisi joi acasa in asteptarea unei decizii a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, in timp ce la Centrul de Sanatate din Urlati, angajati ai spitalului, pacienti si localnici au protestat fata de sistarea finantarii.

2.

Cadrele medicale se opun in continuare comasarii spitalelor

Publicat in 14 februarie 2011 la 11:41

Saptamana incepe cu proteste in mai multe spitale din tara, ca urmare a deciziei Ministerului Sanatatii de a comasa spitalele. In Bucuresti, cadrele medicale de la spitalul Caritas vor iesi in strada, actiuni similare avand loc si la Turda sau la Babadag.

3.

Protest la Babadag fata de transformarea spitalului in camin de batrani

Publicat in 13 februarie 2011 la 14:50

Se inmultesc protestele in tara fata de comasarea sau desfiintarea spitalelor. La Babadag, zeci de persoane s-au adunat in fata Primariei pentru a protesta fata de decizia Ministerului Sanatatii de a transforma unitatea medicala in camin de batrani.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.