Reteaua Corect

Sărbătoare de Ziua Marinei

Scris de newsreporter in 15 august 2016 la 12:07, in Social. 25 vizualizari Intra in discutie Taguriconstanta, evenimente, Klaus Iohannis, ziua marinei shortlinkhttp://crct.ro/noI8

Mai multe evenimente vor avea loc la Constanţa, de Ziua Marinei, eveniment legat de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor, scrie Cotidianul.ro.

Sursa imagine: cugetliber.ro

Sărbătoarea este marcată prin exerciții demonstrative, o ceremonie religioasă, depunerea de ancore de flori pe mare, în memoria eroilor marinari, un spectacol pirotehnice, focuri de artificii, dar şi un concert cu muzică militară.

Spectacolul naval a început la ora 10.00 la Constanța, unde a ajuns şi președintele Klaus Iohannis.

Aalături de alți oficiali, şeful statului asistă de pe faleza din fața Comandamentului Flotei din Constanța la manifestările organizate

Este pentru prima oară, de la preluarea mandatului, când președintele Iohannis participă la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române.

În deschiderea manifestărilor, Iohannis a arătat că Marea Neagră este un punct cu greutate strategică şi că evoluțiile din această zonă au implicații asupra securității euro-atlantice.

"Istoria noastră și a acestei regiuni este legată nu de puține ori de Marea Neagră. Prin particularitățile sale, ca punte între Europa și Asia, ca punct în care converg influențe culturale, interese economice și mize strategice, Marea Neagră a fost de-a lungul timpului, în multe momente istorice, o zonă fierbinte. Anexarea Crimeii în 2014 de către Federația Rusă, cu încălcarea dreptului internațional, a marcat deteriorarea situației de securitate. I s-au adăugat alte provocări și evoluții strategice și militare care fac din această regiune din nou una fierbinte. Ce se întâmplă în prezent la Marea Neagră nu mai este o chestiune locală și nu privește doar un echilibru regional. Evoluțiile din această zonă au efecte dincolo de granițele ei, au implicații asupra securității euro-atlantice, iar Marea Neagră este un punct cu greutate strategică", a spus șeful statului.

"Atunci când am vorbit în Strategia Națională de Apărare despre o Românie puternică în Europa și în lume am avut în vedere inclusiv modul în care se definește și profilează țara noastră în această regiune complicată și în noua realitate geopolitică. Ca parte a regiunii Mării Negre, România este în prezent un pilon de stabilitate, democrație și securitate. Sunt avantaje reale și trebuie să avem capacitatea de a le folosi pentru a ne consolida poziția de membru NATO, de partener strategic credibil, în special în contextul global actual", a spus Iohannis.

România are nu numai potențialul, ci și toate șansele de a deveni un actor regional relevant dacă "vom avea înțelepciunea, viziunea și maturitatea politică de a construi un profil al unei Românii puternice", a mai arătat preşedintele.

"Energiile noastre comune pot fi cel mai bine valorificate dacă sunt puse în slujba unui obiectiv, care să ne unească, un nou proiect de țară. O astfel de viziune integratoare pentru România, pe care o putem contura prin consens, va avea nevoie de efortul și implicarea tuturor pentru a deveni realitate", a conchis Iohannis.

La manifestări sunt aşteptaţi să asiste mii de turişti şi constănţeni. De asemenea, vor fi prezenţi şi poliţişti de frontieră care vor participa cu ambarcaţiuni la activităţile şi exerciţiile demonstrative organizate cu acest prilej.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.