Reteaua Corect

Săli de sport sau săli de conferințe vor fi transformate în centre de vaccinare anti-COVID

Scris de newsreporter in 20 noiembrie 2020 la 12:05, in Social. 701 vizualizari Intra in discutie Taguricentru, covid, sali, vaccinare shortlinkhttp://crct.ro/nwYK

Săli de sport sau săli de conferințe vor fi transformate în centre pentru vaccinarea populației împotriva COVID-19, spune, într-un interviu pentru HotNews.ro, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, medicul militar Valeriu Gheorghiță. Un astfel de centru ar putea fi Romexpo, iar pe lângă aceste puncte fixe de vaccinare vor exista și echipe mobile care, de exemplu, vor merge să vaccineze angajații din instituții din domeniul energetic, scrie Hotnews.ro.

Personalul medical va fi vaccinat în spitale, iar celelalte categorii se vor putea vaccina la medicii de familie și la centre de vaccinare fixe și mobile, spune medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central din Capitală.

Pentru vaccinarea anti-COVID-19, vor fi amenajate centre de vaccinare în spații care trebuie să îndeplinească anumite condiții, în primul rând să fie spațioase, să permită circuite și distanțare fizică între persoane. De exemplu, vor fi amenajate centre de vaccinare în săli de sport sau în săli mari de conferințe.

Pentru București, un exemplu este Romexpo, pentru că spațiul permite amenajarea multor cabinete de vaccinare, are acces din mai multe căi și permite organizarea de circuite.

Potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID în România, vor exista echipe care vor se vor ocupa de triajul medical, de anamaneză, de administrarea propriu-zisă a vaccinului, de monitorizaraea persoanei imediat după vaccinare. Aceste echipe vor fi compuse din medic, asistent, registrator, persoane care se ocupă de triaj, echipaj de prim-ajutor.

"Este un întreg sistem, dar acum nu pot face o estimare numerică a personalului care va fi implicat, pentru că la acest moment numărul centrelor de vaccinare este în discuție, pentru că sunt multe date care trebuie luate în calcul, precum densitatea populației, concentrarea la nivel geografic a anumitor categorii vulnerabile. Știm foarte bine că orașele foarte mari, cum este Bucureștiul, necesită un număr mult mai mare de centre de vaccinare și astfel de estimări de personal se vor putea face în funcție de numărul centrelor de vaccinare pe care îl vom stabili în perioada imediat următoare", a declarat medicul.

Vor exista, de asemenea, și echipe mobile de vaccinare care vor merge să vaccineze personalul dintr-o infrastructură critică, de exemplu Centrala nucleară sau dintr-un domeniu de energie electrică sau distribuție a gazelor, a mai spus medicul în interviul acordat HotNews.ro.

România va primi de la Comisia Europeană, în tranșe, 10,7 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Prima tranșă va fi de 1,29 milioane de doze. În prima etapă vor fi vaccinați angajații din sistemul medical, din serviciile de asistență socială, vârstnicii, pacienții cu boli cronice și angajații din domenii cheie - apărare, educație sau energie. La aproximativ 2-3 luni de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, va începe și vaccinarea populației, potrivit coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Hotnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.