Reteaua Corect

Ruxandra GRECU, obligată să judece cererea vizând dosarul 10 august, deși e INCOMPATIBILĂ

Scris de newsreporter in 08 august 2020 la 13:07, in Social. 467 vizualizari Intra in discutie Taguricerere, dosarul 10 august, incompatibil, ruxandra grecu shortlinkhttp://crct.ro/nwuk

Presiuni extraordinare la Curtea de Apel București pentru ca un judecător care a recunoscut că este incompatibil să confirme redeschiderea urmăririi penale în dosarul penal nr. 18/P/2018 (cunoscut public ca dosarul „10 august”), scrie Qmagazine.ro.

La data de 04.08.2020, pe rolul instanței a fost înregistrat Dosarul nr. 4012/2/2020, având ca obiect confirmarea redeschiderii penale, dispusă de procurorul-șef DIICOT, Giorgiana Hossu.

Spre aducere aminte, Hossu conduce DIICOT după ce a fost numită în funcție de președintele Iohannis cu ignorarea avizului NEGATIV al Secției pentru procurori din cadrul CSM (care arăta public în februarie 2020 că Giorgiana Hossu a demonstrat o „lipsă a capacității de analiză retrospectivă, de învățare din experiențele trecute, superficialitate în asumarea nevoii unei viziuni viitoare concrete (…), o necunoaștere a realității infracționale pe anumite domenii”, că ”nu este conectată la realitățile instituționale europene” și „nu a demonstrat capacitate de asumare a responsabilității”), cu încălcarea evidentă a Recomandării nr. 1 MCV și a Recomandării XIII GRECO.

Dosarul trimis de Georgiana Hossu a fost repartizat judecătoarei Ruxandra Grecu, care, la data de 07.08.2020, a formulat o declarație de abținere de la soluționarea cauzei, arătând că „domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan Ciprian a fost reprezentantul meu într-o cauză disciplinară”. În traducere liberă, doamna judecător are o relație apropiată cu domnul procuror (având încredere în acesta pentru a o reprezenta într-un dosar aflat pe rolul inspecției judiciare), împrejurare care generează cel puțin suspiciunea rezonabilă că imparțialitatea sa în judecarea dosarului este afectată! 

Mai mult pe QMagazine.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.