Reteaua Corect

Rusia:Prima zi completă pentru înrolare a arătat că este o mobilizare 100%

Scris de newsreporter in 23 septembrie 2022 la 11:26, in Social. 394 vizualizari Intra in discutie Taguriinrolare, mobilizare, recruti, rusia, soigu shortlinkhttp://crct.ro/nAcW

Prima zi completă a primei mobilizări din Rusia după cel de-al doilea război mondial a produs confruntări la centrele de recrutare și chiar semne de protest, în timp ce se pare că Rusia ar putea lua în considerare mult mai mulți decât cei 300.000 de noi recruți pretinși de ministrul apărării, Serghei Șoigu, relatează Ziare.com.

"Este o mobilizare 100%", potrivit theguardian.com.

 

O somație a fost transmisă oamenilor eligibili la miezul nopții. Învățătorii au fost forțați să împartă anunțuri de recrutare. Bărbații au primit o oră pentru a-și împacheta lucrurile și a se prezenta la centrele de recrutare.

 

O femeie dintr-un mic sat din regiunea Zakamensky din Buriatia, în estul Siberiei, a declarat că a simțit prima dată că ceva nu este în regulă când câinii au început să latre în jurul miezului nopții.

 

Într-o comunitate de 450 de persoane, șeful satului mergea din casă în casă, căutând să împartă peste 20 de avize de recrutare. În timp ce oamenii se adunau înainte de a pleca a doua zi dimineață, a spus ea, unii au băut vodcă, în timp ce alții s-au îmbrățișat și și-au spus unii altora să fie în siguranță. Femeile plângeau și își făceau semnul crucii deasupra micului microbuz care îi ducea departe.

 

"Nu este o mobilizare parțială, este o mobilizare de 100%", a declarat Alexandra Garmazhapova, președinta Fundației Free Buryatia, un grup de activiști care a relatat despre proiectul din regiune. În ultima zi, a spus ea, ea și colegii ei au primit și identificat peste 3.000 de rapoarte privind povestka, sau documente de proiect, care au fost livrate în Buriatia în doar 24 de ore de la anunțarea proiectului de către Vladimir Putin.

 

 

În ciuda asigurărilor că Rusia va căuta bărbați care au servit recent în armată și care au experiență de luptă, activiștii au indicat o serie de cazuri de bărbați în vârstă de 50 de ani care au primit avize de recrutare.

 

O femeie a declarat că o rudă în vârstă de 52 de ani a primit o înștiințare cu puțin timp înainte ca președintele să anunțe recrutarea în ziua precedentă.

 

Yanina Nimayeva, o jurnalistă din Ulan-Ude, în Buriatia, s-a plâns că soțul ei, în vârstă de 38 de ani, a primit o notificare de recrutare, deși nu a servit niciodată în armată.

 

"Nu ai cinci copii?", l-au întrebat ei. Soțul meu a râs și a spus 'da, cinci copii'. 'Ei bine, OK, așteaptă actele de recrutare'", a spus ea.

 

"Am înțeles că avem o cotă. Republica noastră trebuie să adune 4.000 de soldați", a declarat Nimayeva într-un videoclip adresat guvernatorului regional. "Dar trebuie respectați anumiți parametri și principii ale acestei mobilizări parțiale".

 

În timpul unui interviu televizat de miercuri, Shoigu a declarat că Rusia va viza 300.000 de recruți, în principal cei cu experiență militară recentă. Dar numărul real dintr-un ordin semnat de Putin este secret.

 

Unii cred că ar putea fi mult mai mare. Ziarul rusesc independent Novaya Gazeta Europe a relatat că o sursă din administrația prezidențială a declarat că Rusia urmărește să înroleze în armată mai mult de 1 milion de persoane. Această informație nu a fost confirmată de alte instituții de presă.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.