Reteaua Corect
Stelian Tanase

România subterană

Scris de Stelian Tanase in 30 septembrie 2019 la 11:16, in Social. 127 vizualizari Intra in discutie Taguricaracal, interlopi, politisti, românia, subteran shortlinkhttp://crct.ro/nv3N

Drama de la Caracal a întredeschis o ușă spre o realitate pe care o bănuiam doar – care nu ne sărise în ochi. Chiar dacă mass-media au mai relatat cind si cind cazuri care te puneau pe ginduri. Ce vedem acum este mult mai grav decit ne așteptam. Este vorba despre o Românie subterană. O lume a infractionalității in care legea si ordinea nu mai există. Funcționează numai legile mafiei. La aceste rețele ale delicventei și banului negru nu participă, așa cum s-ar crede, doar interlopi ci și politicieni (care asigură protecție) polițisti, procurori, judecători, funcționari publici.

Acesta este un aspect – altul este că multe din afacerile subterane se învîrt in jurul industriei sexului. România este exportatoare de prostituție. Rețelele de trafic de carne vie bîntuie nestingherite prin toate provinciile romanești. Adesea sub ochii ingăduitori și complici ai Poliției locale care iși taie partea și se face că nu vede. Degeaba reclami o situatie, nu i se va da curs. Sunt apoi pedofilii care vin din Occident și vînează copii pentru a intreține relații sexuale. La un moment dat Gara de nord/București devenise capitala europeana a abuzului de minori. Aurolacii se prostituau pentru cițiva euro. Nu știu cum a evoluat situația, văd că presa ignoră de la o vreme subiectul. Dar mai devreme sau mai tîrziu un scandal va exploda…

Ce mă îngrijoreaza cel mai tare este lipsa de reacție, absenta mecanismelor de autoapărare din societatea românească. Copii sunt răpiți, violați, uciși iar instituțiile responsabile cu ordinea publică ridica din umeri neputincioase. Ce mai căută în funcții dacă nu pot face nimic? Asta cînd nu e vorba pur și simplu de complicitate. În multe județe s-au dezvoltat cîrdășii în afara legii între clanuri interlope, autoritățile locale și politicieni. Este un hățis prin care omul obișnuit – adesea victimă – nu are cum să răzbată. Cum să fie altfel cind atit de multi indivizi (cu sau fară uniformă) trăiesc de pe urma acestei murdare industrii aducătoare de mari venituri. Sex, trafic de carne vie, prostituție, pedofilie etc.

Ar trebui urgent să fie introdus un pachet de legi care să aducă situația sub control și să separe politiștii de interlopi. Apoi sa pedepsească vinovații. Atit timp cit clientelismul domină peisajul social este greu de crezut ca vreun partid sau politician se va încumeta să atace bazele economice ale înavuțirii și prosperiății multora.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.