Reteaua Corect

Revolte în Shanghai unde oamenii sunt blocați din nou în case

Scris de newsreporter in 09 Mai 2022 la 10:21, in Social. 852 vizualizari Intra in discutie TaguriBeijing, carantina, covid, masuri, restrictii, revolta, shanghai shortlinkhttp://crct.ro/nzyr

Autoritățile din Shanghai și Beijing au înăsprit luni restricțiile anti-Covid, ceea ce a sporit furia în rândul oamenilor care contestă măsurile, modul în care sunt implementate și eficiența lor. Mii de oameni încă sunt închiși în case. Frecvent au loc altercații cu forțele de ordine, scrie Digi24.

Deși nu a existat niciun anunț oficial, în weekend unii rezidenți din cel puțin patru dintre cele 16 districte ale metropolei Shanghai au primit notificări că nu mai pot pleca din case.

„Du-te acasă, du-te acasă!”, striga o femeie la un megafon, către locuitorii dintr-un cartier. Doi rezidenți din districtul Yangpu au spus că au fost anunțați cu privire la măsuri similare și că magazinele din cartierele lor se vor închide.

Furia publicului a fost intensificată de mai multe postări pe rețele sociale și relatări online despre autorități care obligă vecinii persoanelor depistate pozitiv să intre în carantină și cer să li se predea cheile de la case pentru a fi  dezinfectate, fapt pe care juriștii în consideră ilegal.

Într-o postare este redată o înregistrare vocală a unui apel care a circulat pe internet cu o femeie care se certa cu oficialii care cereau să pulverizeze dezinfectant în casa ei, deși ea fusese negativă.

Tong Zhiwei, profesor de drept la Universitatea de Științe Politice și Drept din China de Est, a scris într-un eseu difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare duminică că astfel de acte sunt ilegale și ar trebui să înceteze.

„Shanghai ar trebui să dea un exemplu întregii țări cu privire la modul în care implementează activitățile de prevenire a pandemiei într-un mod legitim”, a scris Tong.

Astfel de măsuri ar trebui luate numai în condiții de stare de urgență, a spus el în eseul la care au contribuit peste 20 de cadre universitare. Liu Dali, avocat la una dintre cele mai mari firme de avocatură din China, a transmis autorităților o scrisoare în care atrage atenția asupra acelorași aspecte de legalitate.

Copii ale eseului și ale scrisorii au fost cenzurate în China, dar în mediul online au circulat capturi ale mesajelor transmise de juriști. Postările lui Tong Zhiwei de pe platforma Weibo au fost blocate duminică târziu.

Liu și Tong nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

În replică, autoritățile au spus că măsurile salvează vieți și au avertizat că există un număr mai mare de decese în alte țări care au relaxat restricțiile sau le-au eliminat cu totul, în încercarea de a „trăi cu Covid”, chiar dacă infecțiile se răspândesc.

„Trebuie să insistăm asupra controlului mișcării oamenilor”, au transmis autoritățile din Shanghai, ca răspuns la întrebările Reuters cu privire la ultimele restricții.

Ar trebui evitată o abordare „unică pentru toți”, iar fiecărui district i s-a permis să-și înăsprească măsurile în funcție de propria situație, a spus acesta.

Luni, Shanghai a raportat o scădere a cazurilor noi pentru a 10-a zi consecutiv.

În Beijing, locuitorilor din zonele cele mai afectate li s-a spus să lucreze de acasă, în timp ce mai multe drumuri, centre și parcuri au fost închise luni, în timp ce orașul cu 22 de milioane de oameni se confruntă cu cel mai grav focar din 2020.

Mai multe rute de autobuz au fost suspendate în timp ce activitățile de testare s-au intensificat în districte.

Beijingul a raportat luni 49 de noi cazuri de infecție cu transmitere comunitară.

Video pe Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.