Reteaua Corect

Protestatarii de la Finante: “Ministrul probabil joaca Solitaire”

Protestul functionarilor din cadrul Ministerului de Finante tine si azi primele pagini ale ziarelor centrale. Daca Evenimentul Zilei scrie despre explicatiile ministrului care refuza sa-si dea demisia, in Romania Libera, protestatarii sunt “atacati”, din cauza stimulentelor pe care le cer. Ziarul Adevarul face un scurt reportaj despre atmosfera de miercuri noapte de la Ministerul de Finante.

“Unde e adevarul in razboiul stimulentelor”, titreaza Romania Libera, care iese la inaintare cu cifre mari, care insa nu sunt explicate. Desi admit ca numai 2% din angajatii Ministerului de Finante au salariul de peste 1.500 de lei, ziaristii de la Romania Libera sustin ideea ca stimulentele dublau salariul angajatilor.
”Potrivit sefului Fiscului, stimulentele lunare acordate anul trecut angajatilor din Finante au reprezentat aproximativ 1,5 salarii de baza, fiind o formula de plata perpetuata de 15-20 de ani. „E o politica defectuoasa, de care a beneficiat Ministerul Finantelor in ultimii 15-20 de ani", a spus Blejnar. Potrivit presedintelui ANAF, dupa eliminarea stimulentelor, peste 70% din salariati au venituri sub 1.000 de lei, iar 28% castiga lunar intre 1.000 si 1.500 lei. Astfel, numai 2% din salariatii Ministerului Finantelor au in prezent venituri de peste 1.500 de lei. Blejnar a adaugat ca salariul mediu la nivelul institutiei este de 1.300 de lei.  Anul trecut, fondul de stimulente cuprins in bugetul public a fost de 1,1 miliarde lei, din care cea mai mare suma a fost alocata Ministerului Finantelor, respectiv 890,7 milioane lei”.

Ialomitianu a declarat la revenirea in minister de la ora 24.00, ca s-a intors pentru a negocia cu liderii sindicali, precizand ca "vor primi stimulente cei care au facut performante in ceea ce priveste reducerea evaziunii fiscale". Evenimentul Zilei adauga si declaratia facuta de ministru printre huiduielile protestatarilor: “Asa cum au si celelalte ministere vor avea si salariatii din Ministerul Finantelor. Vreau sa-i stimulez in mod egal”, s-a aparat Ialomiteanu, care in cadrul sedintei de guvern a transmis ca  vor primi stimulente doar angajatii care fac perfomanta, fara insa a defini ce inseamna in viziunea sa, “performanta”.

“Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, s-a intors in jurul orei 00:10 la sediul Ministerului Finantelor pentru o noua runda de negocieri cu liderii sindicali.
Ialomitianu a declarat la revenirea in minister ca s-a intors pentru a negocia cu liderii sindicali, precizand ca "vor primi stimulente cei care au facut performante in ceea ce priveste reducerea evaziunii fiscale".

Ministrul este insotit de seful Fiscului, Sorin Blejnar. Pe holurile institutiei mai sunt circa 200 de persoane care sunt decise sa-si petreaca noaptea in cadrul ministerului.

In urma cu cateva ore, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu a declarat ca nu va demisiona din functia de ministru al Finantelor si ca el are obligatia de a asigura un sistem de salarizare echitabil. Protestatarii l-au huiduit si i-au cerut demisia.”

In Adevarul citim un scurt reportaj despre atmosfera de pe holurile Ministerului de Finante: protestatarii, majoritatea femei, stateau azi noapte pe jos, cu cate o sticla de apa langa ele, in asteptarea unui raspuns din partea reprezentantilor institutiei.

“Protestatarii, 80% femei, au ocupat intregul etaj pe care se afla cabinetul ministrului si multe persoane s-au asezat pe jos cu sticla de apa langa prevestind o noapte lunga.

 

Angajatele ministerului erau extrem de furioase pentru ca li s-a promis in urma cu o luna ca daca isi fac planul la incasari primesc stimulentele."L-am facut si l-am si depasit", spune una dintre ele, aprobata in cor de un grup mai mare de colege adaugand ca in ciuda acestui fapt nu li s-au mai dat completarile la salariu.

Protestatarele spun ca salariile lor de baza sunt in jur de zece 15 milioane si nu se poate trai cu acesti bani muncind mai bine de 12 ore pe zi inclusiv sambetele si duminicile.

Ministrul este in cabinet. Probabil joaca solitare", ne-a declarat o femeie din multimea adunata in fata biroului ministrului Finantelor.”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.