Reteaua Corect

Reuniune de urgență la Elysee, după protestele violente ale „vestelor galbene”

Reuniune de urgență în acestă dimineață la Palatul Elysee, unde președintele Emmanuel Macron i-a convocat pe premierul Edouard Philippe, pe ministrul de Interne, Christophe Castaner, și „serviciile competente” pentru a găsi o soluție după violențele extreme din timpul protestelor de sâmbătă ale „vestelor galbene” care s-au soldat cu peste o sută de răniți și aproape trei sute de arestări, scrie HotNews.ro.

Întâlnirea are loc după revenirea președintelui Franței de la summit-ul G20 de la Buenos Aires. Macron a condamnat violențele și a promis tragerea la răspundere a celor vinovați. „Nicio cauză nu justifică ca forţele de ordine să fie atacate, ca magazinele să fie jefuite, ca trecători sau jurnalişti să fie ameninţaţi, ca Arcul de triumf să fie vandalizat", a spus el, într-o conferință de presă la Buenos Aires.

"Vinovaţii pentru aceste violenţe nu vor schimbare, nu vor nicio ameliorare, ei vor haos: ei trădează cauzele pe care pretind că le servesc şi pe care le manipulează. Vor fi identificaţi şi traşi la răspundere pentru actele lor în faţa justiţiei", a adăugat Emmanuel Macron. 

Situația tensionată l-a făcut pe premierul Edouard Philippe să-și anuleze deplasarea în Polonia, unde urma să participe la un summit pe tema schimbărilor climatice. 

"Imaginile pe care le-am văzut sunt incredibil de şocante. Şi aceste imagini sunt nimic în comparaţie cu ce aţi trăit. Ele nu redau presiunea pe care aţi suferit-o. Şi nu aţi dat deloc înapoi, deci vă mulţumesc foarte sincer", le-a spus sâmbătă şeful guvernului poliţiştilor la unitatea din Bessieres. "Cei care erau în faţa voastră erau pregătiţi, echipaţi, organizaţi pentru a merge la confruntare în condiţiile cele mai dificile şi cele mai dure", a spus el.

De asemenea, ministrul de Interne, Christophe Castaner, nu a exclus declararea stării de urgență pe care au cerut-o două sindicate ale polițiștilor, potrivit LeFigaro. 

Cel puţin 110 persoane au fost rănite, iar 287 au fost reţinute sâmbătă, în centrul Parisului, în cursul protestelor violente faţă de preţurile mari la carburanţi şi faţă de scăderea nivelului de trai, au anunțat autorităţile franceze. 

Peste 100.000 de persoane au protestat în oraşele Paris, Bordeaux, Brest, Toulouse, Montpellier, Lille şi Marsilia. 

La Paris, cel puţin 110 persoane au fost rănite, inclusiv 17 agenţi ai forţelor de ordine, iar 287 de protestatari au fost reţinuţi. 

Din cauza violenţelor, 20 de staţii de metrou din Paris au fost închise. La mitingul desfăşurat pe Bulevardul Champs-Élysées din Paris au participat mii de persoane. 

Unii manifestanţi au atacat cu pietre forţele de ordine, care au ripostat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene. Numeroase magazine şi vehicule, inclusiv ale poliţiei, au fost incendiate. Acte de vandalism au fost raportate la Arcul de Triumf din Paris.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.