Reteaua Corect

Regina Angliei ŞI UN ROMÂN, LEGĂTURĂ NEŞTIUTĂ

3 februarie 2019 este ziua pe care tânărul doljean de 20 de ani Cornel Micu, de ani buni cetățean al Angliei, nu o va uita niciodată. Și nu neapărat pentru că a primit una dintre cele mai însemnate distincții pentru activitatea sa școlară de excepție din Regat, ci pentru că însăși Regina Elisabeta a II-a a Marii Bratanii i-a înmânat medalia de aur. „Mr. Micu, îți doresc să fii totdeauna cel mai bun dintre cei buni, ca acum!”, sunt cuvintele solemne, care-i vor rămâne în suflet, rostite de Majestatea Sa în momentul în care i-a decernat premiul, scrie evz.ro.

Era prea mic pentru a face față aventurii pe care părinții lui, Cristian şi Adriana, doctori cu rezidențiate obținute în țară, au hotărât să o întreprindă, în 2003, în Italia, acolo unde recompensa financiară era pe măsura pregătirii lor medicale. Cornel Micu a rămas, așadar, acasă, în bătătura bunicilor din localitatea doljeană Ghidici. Când a împlinit șase ani a venit timpul să ia și el drumul „Ciubotei”, țară în care ai lui reușiseră să își făcuseră deja un rost.

 

Câteva luni mai târziu stăpânea la perfecție limba italiană și se număra printre elevii de prim soi, mai întâi ai școlii Istituto Comprensivo di Borgonovo din Val Tidone, iar mai apoi ai liceului Liceo Scientifico Lorenzo Respighi din Piacenza. În cel de-al doilea an de liceu, în 2016, drumul său și al părinților în viață ajunge la o nouă răscruce. De data asta, destinația familiei Micu avea să fie Londra.

În cadrul unei întâlniri private, organizate special pentru el, cu Regina Angliei, românul primea, pe 3 februarie 2019, chiar din mâinile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, medalia de aur ca recunoaștere a rezultatelor deosebite la învățătură.

„Trăiește clipa! Așa mi-am spus și am uitat de emoții”

Cu câteva zile înainte de ceremonia de înmânare a medaliei de aur, Cornel a fost curpins de emoții cum nu mai cunoscuse până atunci. „Urma să dau mâna cu Regina. Să vorbesc cu ea. Iar acest simplu fapt era de-a dreptul copleșitor”, începe Cornel să depene firul unei povești care-i va rămâne, potrivit propriilor mărturisiri, pentru totdeauna întipărită în minte.

Chiar în ziua evenimentului, pe 3 februarie, tânărul a realizat brusc faptul că se află în fața unui moment unic în viață. „Am decis, imediat ce am intrat într-una din antecamerele Palatului regal din Sandringham în care, alături de întreaga mea familie - și ea invitată la ceremonie - urma să aștept sosirea Reginei, să mă bucur cât de mult pot de fiecare clipă în parte din cele care mi se ofereau. Și asta am și făcut. Am lăsat deoparte emoțiile și am ascultat, fermecat, discursul Majestății Sale. Un discurs numai pentru mine. Despre mine, realizările mele și beneficiile unei activități școlare de care eram și sunt mândru. A fost ziua în care m-am simțit, preț de câteva minute, la rândul meu Rege”, a dezvăluit, pentru EvZ, românul ajuns pe meleaguri britanice.

Licean la King Edward VII Academy

Ascensiunea lui Cornel Micu în Marea Britanie a început odată cu prima oră de studiu, din 2016, efectuată într-una din clasele celebrei King Edward VII Academy, din King’s Lynn, micuța localitate cu mai puțin de 50.000 de locuitori, situată la o azvârlită de băț de reședința regală din Sandringham. „Aici am petrecut ultimii ani de liceu. În elita Sixth form, așa cum numesc englezii aceste ultime luni de studiu liceal. Sixth form, specifică sistemului educațional din Anglia, se traduce prin „a șasea formă”, uneori numită și Etapa 5, și reprezintă ultimii 1-3 ani de învățământ secundar - liceu, pe parcursul cărora elevii - de obicei între 16 și 18 ani - își definitivează studiile pentru examenele de nivel A sau echivalente. Am studiat aici trei materii: matematică, matematică avansată și informatică, specializarea „Inteligență Artificială”. În paralel, am dat și examenul la italiană, deși nu am studiat propriuzis materia. Eu cunoșteam foarte bine limba din perioada petrecută cu ai mei în Ciubotă. Am susținut examene și în primul și în al doilea an. Ambele au contat în egală măsură pentru ulterioara mea evaluare. După examenele finale din 2018, am fost ales pentru premiul care se decernează, an de an, începând cu 1864, celor mai buni elevi”, a mai punctat tânărul ajuns acum la vârsta de 20 de ani.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.