Reteaua Corect

Refugiații ucraineni care spărgeau case în București foloseau o „cheie mincinoasă”

Refugiații ucraineni prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă un apartament din Sectorul 3 erau hoți cu multă experiență. Aceștia verificau mai întâi dacă proprietarii sunt acasă, după care acopereau cu frunze vizoarele apartamentelor din jur pentru a nu fi văzuți de vecini, scrie Gândul.

O femeie a sunat la numărul de urgență 112 în nopatea de 1 spre 2 mai și a anunțat că la ușa unor vecini care nu sunt acasă se întâmplă ceva suspect, în condițiile în care a auzit zgomote ciudate. Aceasta a mai spus că prin vizorul ușii nu se mai vede aproape nimic, dar a reușit cumva să distingă mai multe siluete care par să meșterească la yală.

La fața locului au fost direcționate imediat mai multe echipe ale Secției 12, iar în apropierea scării indicate de reclamantă a fost găsit un bărbat care nu vorbea limba română. Acestea era un anume Roman Hurin, care a prezentat un pașaport ucrainean.

La etajul 4, ascunși la ghenă, au fost găsiți alți doi ucraineni, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel, care aveau o borsetă în care se găseau mai multe instrumente nesesare spargerii ușilor, între care și o așa numită „cheie mincinoasă”, pe care se presupune că tocmai o folosiseră.

În timp ce polițiștii îi percheziționau pe bărbați, femeia care sunase la 112 a prins curaj și a ieșit din apartament. Cu această ocazie, locatara a constatat că, atât pe vizorul ușii sale cât și cele ale vecinilor din jurul apartamentului vizat de hoți, erau lipite, cu bucăți de bandă adezivă de culoare albă, frunze verzi.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă întocmit, pe numele celor trei ucraineni, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, în buzunarul unuia dintre ei a fost găsită cheia de la un autoturism BMW.

Aveau în mașină o geantă cu scule pentru spart locuințe

La percheziționarea mașinii au fost găsite mai multe documente, dar și o geantă în care se aflau alte unelte folosite de spărgători pentru deschiderea ușilor prin ruperea butucului.

Conduși la audieri, Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel au refuzat să dea declarații, în timp ce Roman Hurin a negat comiterea faptei.

Surse apropiate anchetei au afirmat, pentru Gândul, că cei trei ar fi hoți cu experiență, care au dat lovituri și în alte țări europene.

Neoficial, unul dintre aceștia ar fi recunoscut în fața anchetatorilor români că ar fi încercat să fure pe  motiv că, din cauza războiului din țara lor, ar fi rămas fără bani.

Cu toate că procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Sectorului 3 arestarea tuturor suspecților, judecătorii au decis ca numai Maksym Kucherenko și Vasyl Pitel să fie arestați preventiv, în timp ce Roman Hurin, ucraineanul care făcea de pază la intrarea în scara blocului, a fost plasat în control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

Gândul.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.