Reteaua Corect

REFERENDUM PENTRU FAMILIE. Pragul pentru validarea referendumului nu a fost atins

Scris de newsreporter in 08 octombrie 2018 la 09:07, in Social. 269 vizualizari Intra in discutie Taguricasatorie, familie, invalidat, prag, prezenta, referendum, validat, vot shortlinkhttp://crct.ro/ntpb

Referendumul va fi invalidat. Până la ora 21,00, au votat la referendumul pentru redefinirea familiei 20,41% dintre alegători, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central (BEC).Pragul necesar pentru validare era de 30% din alegători, scrie România Liberă.

Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 19,00 este de 3.731.704, dintre care în mediul urban au votat 1.829.816, iar în mediul rural - 1.901.888.

Românii au fost chemaţi să răspundă cu "Da" sau "Nu" la întrebarea: "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?".

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.  Astfel, pentru a fi valabil referendumul, la urne trebuie să se prezinte cel puțin 5.685.202 persoane cu drept de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că 18.950.674 de cetățeni cu drept de vot figurează în Registrul electoral, dintre care 672.178 au domiciliul în străinătate.

 

Patriarhul Daniel: participarea la vot este o onoare, un drept şi o binecuvântare

Preafericitul Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a afirmat sâmbătă că participarea la vot este o onoare, un drept şi o binecuvântare. "Ţinând seama de scopul acestui referendum, participarea la vot este o onoare, un drept şi o binecuvântare", a declarat patriarhul Daniel, la ieşirea de la urne. Patriarhul BOR a votat sâmbătă, la referendumul de revizuire a Constituţiei, la Şcoala "Ienăchiţă Văcărescu".

 

Primul politician la urne

Premierul Viorica Dăncilă a votat înaintea orei 9.00, la una din secţiile de votare de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală.Ea a spus că a venit devreme la vot pentru că urmează să meargă la Focşani, la un eveniment. La ieşirea din secţia de votare, Dăncilă a declarat că tema familiei este una importantă pentru toţi şi că ea a votat pentru valorile în care crede. Premierul român a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi că "fiecare avem datoria" să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate.

"Consider că consultarea cetăţenilor este esenţa democraţiei, este datoria civică a fiecăruia dintre noi să ne exprimăm în legătură cu temele importante pentru societate. Tema familiei este una importantă pentru noi toţi. Am votat pentru valorile în care eu cred", a mai declarat şefa executivului, după vot. Viorica Dăncilă a mai spus că această consultare este expresia democraţiei şi fiecare are datoria să se exprime. "Cred că este datoria noastră civică să ne exprimă punctul de vedere. Această consultare este expresia democraţiei şi cred că fiecare dintre noi avem datoria să ne exprimăm într-un fel sau altul", a adăugat premierul.

Graţiela Gavrilescu: Votul meu fost pentru ca sănătatea acestui popor să continue

Vicepremierul Graţiela Gavrilescu a declarat, după ce a ieşit din secţia de votare, că a votat la referendumul pentru redefinirea familiei „pentru ca sănătate acestui popor şi a întregii omeniri să continue”. „Să nu uităm că referendumul reprezintă o responsabilitate civică a fiecăruia dintre noi. În semn de respect şi ţinând cont că este şi un drept constituţional prin care milioane de români au semnat ca acest referendum să aibă loc, eu consider că ar trebui cat mai mulţi români să vină astăzi ( sâmbătă n.r.) şi mâine ( duminică n.r.) la vot, să exprime exact în ceea ce cred. Eu vă spun că votul meu a fost clar pentru ca sănătate acestui popor şi a întregii omeniri să continue, aşa cum cred că suntem noi creaţi de la Dumnezeu”, a declarat Gavrilescu la ieşirea din secţia de votare.

Lia Olguţa Vasilescu: Sper din toată inima că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a votat sâmbătă dimineaţă la referendumul pentru modificarea Constituţiei în sensul redefinirii familiei la o secţia de votare din Craiova, ea exprimându-şi speranţa că vor participa suficiente persoane pentru ca referendumul să fie validat. „Sper din toată inima să avem peste 6 milioane de persoane care se vor prezenta la vot, pentru a spune <> sau <>, în funcţie de ceea ce cred. Este un referendum obligatoriu, faţă de altele de până acum care au fost doar consultative. Nu ştiu care va fi rezultatul, pot doar să-l intuiesc şi sper din toată inima că am votat pentru rezultatul pe care îl aşteaptă cei mai mulţi români”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit News.ro.

Mihai Fifor a votat ”cu toată inima” pentru modificarea Constituţiei

Ministrul Apărării Naţionale şi-a exprimat opţiunea la referendum la o şcoală din Arad, el declarând după introducerea buletinului în urnă că a votat ”cu toată inima” pentru modificarea Constituţiei, considerând că familia este o instituţie de bază a societăţii şi România trebuie să-şi păstreze valorile: ”Am votat, este un gest de normalitate, este un gest care vine să vorbească despre nevoia de a defini cât mai bine familia tradiţională în România. Până la urmă, cred că discutăm despre valori pe care această ţară le are şi pe care trebuie să le păstreze şi să le ducă mai departe. Acesta este modul în care ne exprimăm în momentul de faţă ca naţiune care crede într-una din instituţiile sale de bază, adică familia. La urma urmei, facem lucrul acesta după o analiză a fiecăruia dintre noi şi decidem în consecinţă, dar eu vă spun că am votat cu toată inima în favoarea midificării Constituţiei”.

 

Primele incidente

 

Traian Băsescu, umilit la secţia de vot

Fostul preşedinte Traian Băsescu a mers sâmbătă la vot, în cadrul referendumului privind redefinirea familiei, alături de soţia sa Maria. La plecare, unul dintre membrii comisiei a refuzat să dea mâna cu fostul preşedinte, care a comentat "prostia nu poate să te deranjeze, poţi doar să o compătimeşti".

 

Aproape 400 de secţii în diaspora

În străinătate sunt 378 de secții de vot. Cele mai multe se află în Italia (58), Spania (48), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15), Germania (14). O secție de votare a fost amenajată la Ambasada României de la Moscova. Din cei aproape un milion de români rezidenți în Spania, pot vota cel puțin 650 de mii.

Lista secţiilor de votare organizate în străinătate la referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei este disponibilă aici: http://www.mae.ro/node/46944.

 Datele privind rezultatul scrutinului vor fi aflate în 8 octombrie începând cu ora 11.

 Sursa: România Liberă

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.