Reteaua Corect

Recunoașterea familiilor LGBT schimbă paradigma relațiilor sexuale

Scris de newsreporter in 28 Mai 2023 la 11:05, in Social. 294 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBnM

În cadrul emisiunii „Dincolo de propagandă”, difuzată la Radio Gold FM, Andrei Gușă a analizat decizia istorică a CEDO prin care i se cere statului român să recunoască familiile formate din persoane de același sex, scrie Solidnews.

De când a fost oficializat tot acest demers, toate televiziunile și rețelele de socializare au sărit în aer. Într-o emisiune de la Realitatea Plus, unde a fost prezent și Andrei Gușă, s-a dezbătut întocmai această decizie a CEDO, considerată cel puțin controversată de către români. Printre invitații din platou s-a numărat și șefa unui ONG care susține drepturile comunității LGBT, aceasta argumentând că decizia CEDO este justificată și invocând exemple de situații în care membrii unei familii formate din persoane de același sex ar trebui să aibă anumite drepturi reglementate printr-o legislație clară pentru a nu se lăsa loc abuzurilor.

Întrebată dacă aceste drepturi acordate minorității LGBTQ+ includ și dreptul de a adopta copii, reprezentanta ONG-ului s-a eschivat, oferind răspunsuri care se îndepărtau de problematica propusă și ajungând, într-un final, să declare că adopțiile nu sunt subiectul discuției din acel moment. S-a ferit, așadar, să răspundă la întrebările care au făcut aluzie la această chestiune extrem de controversată, pentru care românii nu sunt pregătiți.

Rămâne de văzut dacă vor fi admise căsătoriile între persoanele de același sex în România. Indiferent de rezultatul unei astfel de decizii, rămâne o întrebare: care este, în definitiv, scopul unei familii? De când lumea și pământul, scopul principal al familiei a fost procrearea, or „acești oameni vor să schimbe sensul familiei din cel al procreării în ceva laic și fără sens, axat pe fel de fel de drepturi juridice, și, mai mult, vor să schimbe sensul relațiilor sexuale din cel al procreării în cel al divertismentului”, a comentat Andrei Gușă. Se denaturează, așadar, concepția oamenilor și în special a tinerilor (chiar de la vârste foarte fragede, prin felul în care este predată educația sexuală în școli) într-un sens care pune accent pe divertisment și mult mai puțin pe uniune, procreare etc.

Andrei Gușă și-a încheiat argumentația cu ideea că progresul care ia cu asalt lumea are un ritm total incompatibil cu natura umană și poate duce chiar la nașterea unei generații de copii, de oameni cu grave dezechilibre emoționale sau mintale.

Emisiunea „Dincolo de propagandă”, moderată de Andrei Gușă, poate fi urmărită live în fiecare vineri începând cu ora 13 pe Facebook Radio Gold FM, dar și pe platforma goldtv.ro. Înregistrările integrale pot fi vizionate pe goldtv.ro, dar și pe pagina de Facebook a postului de radio, Radio Gold FM.

 

 

Solidnews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.