Curtea de Apel Bucuresti a dispus luni, 1 aprilie 2019, printr-o decizie bomba, ca societatea Realitatea Media sa intre in faliment. Concret, judecatorii Sectiei a VI-a civila a Curtii de Apel Bucuresti au decis irevocabil infirmarea planului de reorganizare propus de Realitatea Media SA, societate care administreaza postul de televiziune Realitatea TV si a trimis cauza judecatorului sindic in vederea intrarii in faliment a societatii Realitatea Media.
Cauza a fost inregistrata pe rolul CAB in 19 februarie 2019, avand ca obiect procedura insolventei Realitatea Media, decizia judecatorilor de la Sectia a VI-a civila venind dupa mai bine de 8 ani in care societatea care administreaza postul de televiziune Realitatea TV a intrat in insolventa. Tot atat este si de cand postul de televiziune a incetat sa plateasca datoriile catre stat.
Publicam in continuare Hotararea CAB in dosarul nr. 980/2/2019 privind insolventa Realitatea Media SA:
"Solutia pe scurt: Admite recursul. Modifica in parte sentinta recurata, in sensul ca: Infirma planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecatorul sindic in vederea intrarii in faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Mentine in rest dispozitiile sentintei recurate. Irevocabila.
Document: Hotarare 291/2019 01.04.2019"
Judecatoarea Realitatea TV suspendata din magistratura
Amintim ca marele dosar Realitatea TV a fost judecat la fond de judecatoarea Mariana Moncea (foto 2) de la Tribunalul Bucuresti, care a trecut in insolventa societatea Realitatea Media SA, in urma cu 8 ani.
Dupa acel moment, in spatiul public au aparut informatii potrivit carora pe numele Marianei Moncea au fost formulate mai multe sesizari disciplinare la Inspectia Judiciara, in numar de 19, majoritatea dintre acestea vizand modalitatea in care judecatoarea TMB a dispus insolventa in dosarul Realitatea TV.
De altfel, in urma cu un an, in martie 2018, judecatoarea Mariana Moncea, in urma anchetelor disciplinare ale Inspectiei Judiciare, a fost sanctionata de CSM cu suspendarea pentru 6 luni din magistratura. Decizia din martie 2018 a Sectiei pentru judecatori a CSM a fost luata in majoritate, existand in randul judecatorilor din Consiliu si un membru care, intr-o opinie separata, a apreciat ca se impune excluderea din magistratura a judecatoarei Moncea de la TMB, si nu suspendarea din magistratura.
In acelasi timp, presa a dezvaluit ca judecatoarea Mariana Moncea ar fi vizata si de un dosar penal, aflat la DNA, in care s-ar ancheta modul in care judecatoarea ar fi primit suma de 200.000 euro "in schimbul ajutorului acordat lui Maricel Pacuraru in obtinerea si mentinerea controlului asupra Realitatea Media". Informatiile au fost publicate la acel moment in exclusivitate de Romania TV, care a citat din dosarul procurorilor DNA.
\
Reacția lui Gușă
Cozmin Gușă acționar al Realitatea Media, a anunțat luni seară, în emisiunea lui Denise Rifai, că firma a intrat în faliment, iar acest lucru a fost comunicat luni seară la ora 21.00, scrie g4media.ro.
Gușă le-a adus acuzații pentru situația în care a ajuns compania lui Liviu Dragnea, liderul PSD, dar și lui Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI, acuzând totodată o presiune politică care s-a tot intensificat.
În momentul anunțului, invitatul din platou era liderul USR-PLUS, Dacian Cioloș.
Mai jos, principalele declarații făcute de Cozmin Gușă, luni seară la ora 22.00.
- Domnul Dragnea și cei din statul paralel, respectiv Coldea, și-au văzut visul cu ochii. Au reușit, înaintea campaniei electorale, în ceastă seară, să obțină o decizie la cererea ANAF-ului, definitvă și irevocabilă, de intrare în faliment a Realității Media.
- Adică ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea dragnea și în guvernarea Ponta, practic acum aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include și pe Coldea, a reușit să obțină această decizie în instanță, care este neașteptată pentru noi.
- Noi am obținut un plan de organizare aprobat, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor.
- Toate cifrele noastre erau în regulă.
- Venind acest șir de campanii electorale, Dragnea și ai săi nu au nevoie de Realitatea TV.
- Realitatea TV a rămas singura televiziune independentă, după ce și Digi a îngenuncheat.
- Nu era nevoie de Realitatea TV în campania electorală și, în condițiile înc are statul român este atât de slab au existat o sumă de excese în ultima perioadă, pe o parte a am reușit să le dejucăm.
- Presiunea politică a fost prea mare.
- În ultimele trei săptămâni ni s-au blocat conturile de mai multe ori pentru a nu pute aplăti nici utilitățile, nici salarii.
- S-a încercat preluarea ilegală a brand-ului Realitatea de la OSIM.
- Acum trei săptămâni era să pierdem sediul, deși chiria era plătită la zi.
- Pentru că am reușit să rezistăm, azi a venit această lovitură de baros.
- Aveam un plan de reorganizare.
- Avem o altă licență de satelit, care este Realitatea PLUS.
Context. Realitatea Media se află în insolvență de aproape opt ani, încă din 2011.
Potrivit documentelor consultate de HotNews.ro, în anul 2015, ANAF reclama că, după patru ani de la deschiderea procedurii insolvenței, Realitatea Media era lăsată să continue activitatea, „acumulând datorii noi, neachitând practic niciuna născută pe timpul procedurii” conform prevederilor legii 85/2006, „fără să fie supravecheata sub nicio formă”.
ANAF mai acuza, potrivit aceleiași surse, că, sub supravegherea judecătorului sindic, „s-au luat măsuri incoerente și neconforme cu prevederile legale incidente”, atât în dosarul propriu-zis de insolvență, cât și în dosarele adiacente și derivate.
Alt element sesizat la vremea respectivă de ANAF, potrivit HotNews, era faptul că „din cauza disfuncționalităților procedurale dar și judiciare”, „șansele creditorilor, printre care și Statul Român reprezentat de organul fiscal în cauza, de a-și recupera măcar parte din creanțe, sunt deja compromise”.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.