Reteaua Corect

Reacții la reforma europeană privind drepturile de autor

Parlamentul European a votat ieri în favoarea unei noi directive privind drepturile de autor. Noile reglementări conțin două articole controversate despre care se crede că ar putea afecta economiile creative și digitale din Europa, informează Euronews, potrivit HotNews.ro.

Articolele 11 și 13 au fost intens criticate deoarece multe companii și grupuri pentru protecția libertății digitale se tem că acestea ar putea avea ca efect limitarea libertății de informare în mediul online.

 

would not just be a disaster for internet freedom, it will disillusion an entire generation. My speech ahead of the copyright vote: https://www.youtube.com/watch?v=p72qB3Cc9sI  (English subtitles available)

1,704 people are talking about this

 

,,Directiva are scopul de a asigura aplicarea unor drepturi și obligații conținute de legea privitoare la drepturile de autor internetului. YouTube, Facebook și Google News sunt câteva dintre numele din ,,ograda” internetului care vor fi direct afectate de această legislație”, a transmis Parlamentul European. ,,Directiva încearcă să se asigure și de faptul că internetul va rămâne un spațiu al libertății de exprimare.”

 

O petiție online prin care se cere revizuirea directvei și eliminarea articolelor 11 și 13 a adunat peste 5 milioane de semnături și a atras și sprijinul câtorva europarlamentari.

 

,,Ia atitudine față de păstrarea internetului liber și pentru libertatea informației”, apare scris în petiția lansată de grupul Save the Internet.

 

Pe pagina lor web, grupul explică de ce libertatea informației și libertatea de exprimare sunt puse în pericol prin această directivă.

 

Deoarece directiva include folosirea de ,,filtre de upload”, care sunt filtre care blochează conținut dacă este estimat că se încalcă drepturi de autor, filtrele sunt ,,predispuse erorii” și ,,oferă posibilitatea de manipulare”.

 

Fundația Frontiera Electronică, un alt grup care încearcă să protejeze ,,libertățile civile într-o lume digitală”, transmite că directiva ,,afectează abilitatea utilizatorilor de a împărtăși munca lor și impune noi limite capacității lor de a folosi link-uri, de a cita și de a critica știri.”

 

Mai mult de 15 000 de persoane au protestat împotriva articolelor 11 și 13 în orașe precum Berlin, Bruxelles, Amsterdam, Hamburg, Luxemburg, Munich și Zurich.

 

Update: The European Parliament has now voted on the EU Copyright Directive. Thanks to all the creators who spoke up about how will impact them and their communities. Here's our statement on today's vote ⬇️

6,249 people are talking about this

 

Înainte de votul de ieri, website-uri și afaceri online și-au arătat poziția critică față de noua lege a drepturilor de autor folosind hashtagul #SaveYourInternet (Salvează-ți internetul) sau folosind diverse campanii.

 

Site-uri precum Twitch și YouPorn au afișat mesaje prin care au susținut campania #SaveYourinternet.

 

Everyday creators and viewers come together to do amazing things on Twitch. Article 13 is bad copyright reform that could limit the content you create and share. Together, we can stop this. Learn more and take action at https://link.twitch.tv/2uoDHcN .

2,262 people are talking about this

 

Reddit susține că va arăta utilizatorilor care încearcă să încarce conținut următorul mesaj: ,,Nu putem să postăm link-ul tău sau fișierul media în afara cazului în care poți face dovada faptului că drepturile de autor îți aparțin. (…) #SalveazățiInternetul”

Sursa: HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.