Reteaua Corect

Reîncepe haosul Covid în China. Orașe întregi sunt închise

Scris de newsreporter in 06 iulie 2022 la 10:52, in Social. 286 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, covid, czuri, orase shortlinkhttp://crct.ro/nzPR

China încearcă să oprească din nou focare emergente de Covid-19 în mai multe regiuni și orașe, inclusiv în Shanghai, acolo unde un lockdown draconic abia ce a fost ridicat în urmă cu o lună, relatează Reuters. Deși la nivel național au fost raportate doar 353 de cazuri, autoritățile din mai multe regiuni și orașe implementază din nou restricții extrem de dure, scrie Digi24.

Numărul de cazuri la nivelul întregii țări rămâne destul de mic la standardele globale dar și la cele ale uriașei populații ale Chinei – puțin peste 300 de infectări zilnice au fost raportate.

Totuși, de teama unei creșteri necontrolate a numărului de cazuri, China se pregătește de noi măsuri dure, pe baza politicii sale „Zero Covid”.

Metropola Shanghai, care a ieșit dintr-un lockdown de două luni la începutul lunii iulie, a început din nou testarea tuturor locuitorilor din 16 districte de marți, urmând ca ea să se încheie joi.  

„Mai multe regiuni chineze se confruntă cu focare locale, iar infectările au început să apară la nivel comunitar în Shanghai. Trebuie să acordăm o mare importanță acestui lucru. Nu vom trândăvi deloc”, a spus Zhao Dandan, oficial sanitar în metropola chineză, în cadrul unui briefing.

Metropola de 25 de milioane de locuitori a raportat 24 de cazuri transmise local, marți, în creștere de la opt în ziua precedentă.

Câteva sute de cazuri au fost raportate în toată China

Capitala chineză, Beijing, a raportat șase cazuri cu transmitere locală, marți, în creștere de la trei cu o zi în urmă. Miercuri, autoritățile locale au îndemnat transportatorii și hotelurile să implementeze măsuri preventive stricte – verificarea temperaturii vizitatorilor și solicitarea de teste negative.

În provincia estică Anhui, acolo unde mai multe de un milion de oameni în mai multe orașe mici se află în lockdown, numărul de cazuri a scăzut ușor, marți, la 222 de la 231 cu o zi în urmă. Această regiune are, în prezent, cel mai mare număr de cazuri din China.

Tot de miercuri, și orașul nord-vestic Xi’an a anunțat că suspendă pentru șapte zile operațiunile la mai multe spații de entertainment, la restaurante și a oprit toate evenimentele majore. Metropola cu o populație de 13 milioane de oameni, a raportat 11 infectări transmite local în 5 iulie, față de 9 cu o zi înainte.

China a raportat un total de 353 de infectări cu transmitere locală în 5 iulie, printre care 112 cazuri simptomatice și 241 simptomatice. Nu au fost raportate decese.

Galerie foto pe Digi24

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.