Reteaua Corect

Raport Comisia Europeană: Jumătate din teritoriul Europei este afectat de secetă

Scris de newsreporter in 19 iulie 2022 la 11:02, in Social. 401 vizualizari Intra in discutie TaguriComisia Europeana, europa, raport, seceta shortlinkhttp://crct.ro/nzTb

Jumătate din teritoriul Europei este afectat de secetă la nivel de avertizare (46%), iar o parte din suprafaţă este deja la nivel de alertă (11%), inclusiv anumite zone din România, arată o analiză realizată de Centrul Comun de Cercetare al Comisiei Europene, pe baza datelor activităţii Observatorului european al secetei, scre ZF.

Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile ridicate vor afecta culturile agricole mai ales în Franţa, România, Spania, Portugalia şi Italia, ţări care se vor confrunta, probabil, cu scăderea randamentului culturilor.

Potrivit analizei, într-o anumită măsură sunt, de asemenea, afectate Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia şi Croaţia. În Italia, bazinul fluviului Pad înregistrează cel mai înalt nivel de severitate a secetei.

Din păcate, gradul de umiditate a solului a rămas la cote de avarie în iunie, faţă de lunile de primăvară,  şi chiar s-a agravat din estul Ungariei şi Slovacia până în vestul Ucrainei şi România.

În ceea ce priveşte perioada iulie-septembrie, raportul indică menţinerea temperaturilor ridicate şi a lipsei precipitaţiilor în Franţa, Germania, Elveţia, nordul Spaniei şi Portugalia, nordul Italie, Austria, Cehia, Slovacia, Ungaria, nordul României, sudul Polonie şi Marea Britanie.

„Schimbările climatice sporesc riscul de secetă severă şi de incendii de vegetaţie în întreaga lume. Centrul Comun de Cercetare pune ştiinţa şi tehnologia în serviciul monitorizării schimbărilor climatice. Prin acest raport, înţelegem mai bine situaţia pentru a ne putea proteja pădurile, recoltele şi apele.”, a declarant Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

În Italia a fost declarată secetă intensă în cinci regiuni, iar lipsa apei a condus la mai multe restricţii de utilizare în municipalităţi. Măsuri similare de limitare a utilizării apei s-au luat şi în Franţa.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.