Reteaua Corect

QMagazine: Corina Corbu va fi noul președinte al Înaltei Curți

Scris de newsreporter in 02 iulie 2019 la 09:45, in Social. 97 vizualizari Intra in discutie Taguricorina corbu, ICCJ, inalta curte, presedinte shortlinkhttp://crct.ro/nuEu

Surse din magistratură au declarat pentru QMagazine că judecătoarea Corina Alina Corbu este singurul candidat care s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de Președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Termenul limită până la care puteau fi depuse candidaturile a expirat luni, 1 iulie, la ora 16:00.

În interiorul ÎCCJ s-a mai vehiculat și numele actualului vicepreședinte, Iulian Dragomir și chiar cel al Cristinei Tarcea, care și-ar mai fi dorit un mandat la conducere, însă ambii au renunțat să intre în competiție.

Corina Alina Corbu conduce din iulie 2018 Secția de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți, funcție în care a fost propusă de Secția de judecători a CSM și validată de președintele țării.

De remarcat faptul că nominalizarea de atunci s-a făcut cu 6 voturi pentru și 4 împotrivă. Printre cei care nu și-au dorit ca judecătoarea Corbu să conducă Secția CAF se număra chiar două colege de Curte, Mariana Ghena și Cristina Tarcea.

În 2014, Corina Corbu, alături de Anton Pandrea, a fost acuzată de procurorii DNA de favorizarea infractorului (infractor achitat) în dosarul instrumentat împotriva judecătoarelor Iuliana Pușoiu și Gabriela Bârsan.

Patru ani mai târziu toți au fost achitați de 8 judecători, 3 la fond și 5 în recurs.

Într o declarație pentru QMagazine, făcută sub rezerva anonimatului, iată cum descrie un înalt magistrat perioada procesului intentat împotriva Corinei Corbu:

„În zi de seară, acum câțiva ani, doamna Corbu afla că s-a pus în mișcare acțiunea penală și că este trimisă în judecată. A picat cerul peste ea. Târziu, în noapte, își suna cea mai bună prietenă. Răspunsul a venit rece, nemilos. În urechi îi suna și azi refuzul celei pe care o socotise cea mai bună prietenă.

A rămas în casa din care încă nu a reușit să plece …

Peste patru ani, NEVINOVATĂ, ACHITATĂ, s-a întors, a câștigat o competiție cu un program, a organizat exemplar Secția Contencios Administrativ într-un sediu nou … și nu-i ea vinovată ca are între cei pe care îi conduce oameni care dorm în ședință. Și nici că are ședințe programate în anul 2020.

Trimiterea în judecată a însemnat suspendarea automată din funcție. Și-a găsit de lucru. A plâns luni de zile, a petrecut nopți de coșmar singură în casă.

Și-a citit dosarul de la prima la ultima filă. Cum puțini o fac. Îl știa pe de rost.

În timpul judecății, tatăl ei, fermier harnic cu ceva pământ pe care-l iubea ca Ion, s-a îmbolnăvit. Grija lui era să nu i se prăpădească recolta și să nu rămână Corina cu judecata neîncheiată.

A plecat adânc supărat dintre cei vii, Corina fiind achitată după moartea lui.”

Din Comisia de evaluare vor face parte toți membrii Secției de judecători a CSM. Data la care Corina Corbu își va susține proiectul nu s-a stabilit încă.

Sursa: Qmagazine

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.