Reteaua Corect
Adina Anghelescu

PSIHO de CARACAL. Povestea unei duble crime care bate filmul!

Alexandra Măcesanu şi Luiza Melencu, două minunate tinere cu suflete curate, şi-au găsit sfărşitul după ce au fost inşelate, sechestrate, violate, torturate într-un mod bestial de către un nemernic care lua substanţe la plic pentru potenţă si a cărei obsesie sexuală l-a transformat în ceea ce a si fost numit de a bun început: Monstrul din Caracal. Din trupurile lor nu au mai rămas decât oasele şi cenuşa. Aceasta este esenţa unui rechizitoriu de peste 400 de pagini din care foarte multe pasaje nu pot fi date publicităţii pentru că tot ceea ce Dincă a relatat, împănându-se ca un VIP - cum spunea profilerul Dumitran - şi ca şi cum Jack Spintecătorul s-ar fi reîncarnat în el, cum le-a maltratat, violat şi ucis pe cele două fete, este înfiorător. E horror. Nici Jack Spintecătorul nu a avut, însă, o asemenea fantezie morbidă, criminală încât să săvârşească atrocităţi marca Dincă premergătoare asasinatelor care să fie identice cu cele pe care le-a făcut această bestie cu chip de om.

Rechizitoriul DIICOT, repet, în integralitatea lui, nu este de dat publicităţii vreodată. Pentru că e vorba de acele fete. Şi de memoria lor. Părinţii au citit, desigur, şi sunt convinsă că niciodată, psihicul lor nu va fi pregătit să accepte suferintele descrise acolo pe care le-au trăit copiii lor. Niciodată. De aceea îi vom auzi tot timpul, sfârtecaţi launtric de durere, pe mama Luizei Melencu şi pe bunicul ei care a crescut-o, CĂ FATA NU E MOARTĂ. Iar raza asta de speranţă va fi mereu şi în sufletele părinţilor Alexandrei.  Vor continua să spună la nesfârşit că fetele nu sunt moarte, că ele au fost traficate, că DIICOT, poliţia, tot parchetul, toate instituţiile sunt incompetente, sunt parte din clanuri şi aşa mai departe. Am auzit-o pe doamna Melencu spunând că va merge peste tot, până şi la Ambasada SUA să ceară ajutor.

Numai că Ambasada SUA, toată America sau alte state ale lumii, nu au cum să se bage să facă vreodată anchete personale în locul structurilor judiciare de aici. Cum nici România nu are cum să se bage să facă anchete în locul structurilor judiciare ale altor ţări. Singura modalitate prin care statele se intersectează în acest domeniu este cooperarea judiciară internaţională, care are niste reguli şi nişte limite ce, o dată încălcate, ar însemna un amestec în treburile interne şi o intruziune în suveranitatea unei ţări. Asta e. Nu putem trăi anarhic, fără reguli bine definite. Ar fi haos şi teroare.

Revin, însă, la cazul Caracal. La rechizitoriu. Acest act de sesizare a instanţei nu cuprinde detaliat fiecare probă în sine, fiecare procedură realizată, fiecare rezultat şi cuprinsul fiecărei expertize etc, aceste acte aflându-se la partea numită probatoriu. Acolo sunt anexate, în dosar, toate aceste acte care au stat la baza emiterii rechizitoriului. Ce a reieşit nou din rechizitoriu, în sensul că nu s-a aflat decât acum? Ce noi răspunsuri pot înlocui manipulărilor aruncate în spaţiul public?

1. În dosar s-a lucrat cu investigator sub acoperire şi cu colaborator. Numele lor sunt fictive. Numele lor reale, însă, sunt ştiute de anchetatori şi vor fi ştiute şi de judecător. Era normal ca avocaţii să nu cunoască aceste aspecte pe perioada anchetei. Vă imaginaţi, la modul în care ieşeau la rampă ca vedetele hollywoodiene, în fiecare seară, pe ecrane, ce ar fi fost să dea publicităţii şi aceste aspecte? Ancheta ar fi fost obstrucţionată.

2. S-a urlat pe canalele de televiziune (tot de către avocaţi şi alte personaje care urmăreau intensificarea show-ului şi erau lasaţi, de dragul ratingului, să manipuleze sau să abereze în neştire) că nu a existat, domne, niciun vecin care să vadă fum când Dincă ardea cadavre în butoi... Ei bine, în rechizitoriu sunt enumeraţi vreo şapte vecini care declară că au simţit miros greu de fum în zilele de oroare în care au avut loc profanările.

3. Intoxicarea aceea legată de ADN-ul Alexandrei, când se zbiera din toţi rărunchii ba că nu există decât un dinte, ba că nemernica instutiţie INML ar fi făcut analiza doar din câţiva dinţi, pică din moment ce probatoriul arată cum s-a făcut expertiza şi cât de concludentă este. Tehnic vorbind, ca să înţeleagă toată lumea, chiar dacă analiza ADN se face din dinţii care au fost găsiţi şi care prezentau o deteriorare mai mică decât restul oaselor (aşa cum a avut loc arderea, ea nu este uniformă niciodată, pe verticală existând puncte de ardere care ating temperaturi mai marisau mai mici), dacă ar fi aparţinut mai multor persoane, sa zicem două, trei, ar fi ieşit mai multe ADN-uri. E ca la un viol în grup când, după ce se recoltează probă din vagin, dacă au fost trei violatori care nu s-au protejat, la rezultat ies trei ADN-uri plus cel al victimei.

4. În toată această perioadă, antropologii au fost luaţi la mişto, făcuţi terci. S-a vehiculat că nu există niciun os vital lipsă ca să demonstreze, la reconstituirea scheletelor oaselor din butoi şi de la lizieră, că fetele nu ar fi putut trăi. Vă amintiţi, desigur, cum “docţi” de pe la tv, retoric, azvârleau informaţia cum că Alexandra putea trăi şi fără un dinte, sau doi sau trei? Întreb şi eu acum: dar fără restul oaselor, fără femur, mandibula, oase temporale, se poate trăi??? Majoritatea oaselor au fost găsite, s-au reconstituit ambele schelete, deci nu era vorba de un dinte, doi....hai 21 şi atâta tot, cum s-a inserat luni în şir în minţile telespectatorilor anumitor televiziuni. Apoi, cine ar trafica o fată căreia i se scot dinţii din gură, ba chiar şi cu părţi de mandibulă lipsă? Chiar aşa, nimeni nu mai gândeşte raţional? Chiar toată lumea a luat-o razna?

5. Chestia cu butoiul a fost disecată pe toate părţile, în tot felul de experimente de presă puerile. Cum să ardă Dincă fetele în butoiul ăla?- a fost una dintre întrebările care a făcut furori şi nopţi întregi de lamentare au ţinut ochii telespectatorilor proptiţi în televizor. Acum există răspuns. Care poate înlocui manipularea. Printre altele, din elementele date prin rechizitoriu şi din expertizarea butoiului la Institutul de Fizică Nucleară de la Măgurele a reieşit că substanţele găsite pe suprafeţele decupate pentru probe (analiza fizico-chimică), se regăsesc aproape identic, şi pe oasele si cenuşa ridicate în 26.07.2019 şi pe cenuşa şi oasele de la lizieră - detalii ale acestei expertize le-am dezvăluit opiniei publice în premieră. Dar, ce să vezi? Altceva a contat şi anume modul în care au început să curgă pledoariile a contrario. Nimeni nu a încercat să explice de ce existau şi diferenţe mărunte în ce priveşte substanţele găsite pe cele două tipuri de oase provenind de la două cadavre diferite, deşi era la mintea cocoşului: oasele si cenuşa de la lizieră au stat în nişte condiţii total diferite de cele găsite la puţin timp după ardere. Pe pământ, în umezeală, trei luni de zile etc...condiţii în care au avut loc nişte reacţii şi nişte transformări fizico-chimice. Natura nu stă pe loc şi nici nu conservă. Transformă.

Dar credeţi că lumea se gândeşte la toate aceste detalii? Că judecă la rece lucrurile? Astea sunt chestiuni de cultură generală, nu e nevoie de specializări neapărat. Dar, e mult mai uşor să se ia informaţia mestecată, chiar dacă ea provine din guri în care adevărul a fost contaminat cu bună ştiinţă. Din păcate, unele guri sunt chiar ale unor jurnalişti, iar altele ale unor jurişti sau politicieni invitaţi la emisiuni care, în loc să tacă dacă habar nu aveau de ceea ce se află în interiorul dosarului, au mers pe linia editorială impusă şi chit că au dat cu oiştea-n gard nu au avut deloc vreo jenă sau vreo durere de stomac. Şi asta în condiţiile în care, culmea, unii ştiau că adevărul este sau ar putea fi altul, dar ei nu cunosteau toate elementele ca să se hazardeze să tragă concluzii mai abitir ca Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie! În fond, pentru mulţi a contat doar datul cu părerea, mizând pe neştiinţa grosului telespectatorilor.

6. DIICOT a trimis autorităţilor judiciare din Italia ordin european de anchetă. Răspunsul sosit prin Europol a fost clar. Familia lui Dincă şi Dincă nu au fost găsiţi în neregulă cu ceva pe teritoriul Italiei. Şi atunci, sunt proşti şi nemernici şi italienii? Toată lumea de pe mapamond e proastă şi doar unii, apăruţi din cenuşa de la Caracal sunt geniali investigatori?

 

7. Se pune mare preţ acum, se valorifică la maximum, declaraţia schimbată a lui Dincă. Fără a se lua în calcul momentul în care el a făcut asta. În opinia mea, Dincă a stat frumuşel la televizor şi a urmărit ce zic unii şi alţii. Ştia că se aşteaptă răspunsul de la FBI şi că exista posibilitatea ca americanii să poată extrage ADN mitocondrial care ar fi putut dovedi clar relaţia genetică mamă-fiică în cazul Luizei Melencu. După ce la dosar şi în spaţiul public a apărut răspunsul FBI prin care DIICOT era anunţat că nu s-a putut extrage nici măcar acest tip de ADN, Dincă s-a răsucit. Păi de ce să nu îşi schimbe şi el declaraţia şi să spună că nu el e cel care a omorât-o pe Luiza? Acuma, mai nou, zice că nici pe Alexandra nu a violat-o, deşi agresiunea sexuală e dovedită prin declaraţia disperată a Alexandrei la 112 coroborată cu probe biologice ridicate de pe patul ororilor. Dincă joacă toate atu-urile date chiar de avocaţii familiilor victimelor şi a altor câţiva investigatori autodidacţi. Dreptul de a-şi schimba declaraţia de câte ori vor muşchii lui este conferit de lege. De altfel, Dincă putea să se prevaleze până la capăt de dreptul la tăcere. Cum au făcut alţii în multe alte dosare. Sau să pledeze nevinovat. Asta ar fi însemnat că, fără declaraţia lui Dincă, anchetatorii nu mai puteau să îşi facă ancheta sau să o termine? Aiurea. Ancheta mergea mai departe oricum. De altfel, Cioacă a fost condamnat la 15 ani închisoare pe probe mult mai puţine decât în acest dosar. Şi alţii au fost condamnaţi fără existenţa cadavrului. Şi în România, şi în alte ţări.

Am mai scris, am mai spus şi mă repet: în ce priveşte cazul Caracal, dacă, prin excludere, prin verificări, prin anchetă nu s-a ajuns la nicio dovadă că fetele ar fi fost traficate de Dincă unor reţele ci doar în scop personal sau, în cazul Luizei, şi pentru satisfacerea plăcerii acelui parazit de Fane Risipiţeanu, iar la final a rămas, după coroborarea tuturor probelor, concluzia este cea care se regăseşte în rechizitoriu, singurul care poate cenzura actele procurorului şi va decide dacă DIICOT a greşit sau nu este JUDECĂTORUL

Cazul Caracal va rămâne în istoria criminalisticii din România ca unul atipic, aşa cum au concluzionat şi americanii. Să fiu bine înţeleasă. Nu zice nimeni că acolo la Caracal, la Craiova sau în alte zone ale ţării nu sunt grămezi de fete traficate de reţele criminale. Unele reţele au fost destructurate, altele semidestructurate, altele nu au fost atinse de-a lungul celor 30 de ani şi s-au întărit. Complicităţi, desigur, există. Dar!  A prezuma vinovăţia tuturor reprezentanţilor sistemului judiciar, cum că toţi ai fi vânduţi sau mână în mână cu asemenea reţele, e nebunie curată. Există printre ei şi personaje absolut scabroase care sunt aservite banului provenit din asemenea complicităţi sau favorizări făcute unor astfel de reţele sau altor tipuri de infractori şi aceştia trebuie eliminaţi La pachet cu aceste reţele. Dar nu toţi sunt aşa. Nu toată lumea, la grămadă! E ca şi cum am spune că în România toţi sunt hoţi, borfaşi, escroci, corupţi sau asasini. Nu credeţi că din cauza acestor generalizări, din cauza acestei mentalităţi distructive Europa a ajuns să ne priveasca cu suspiciune maximă şi ne-a pus etichete dintre cele mai triste de-a lungul anilor de convieţuire UE? Şi atunci? De ce ne mai mirăm?  Să nu ne mai mirăm. Să ne deşteptăm.

PS - Constat că, în cazul unora care au devenit experţi în crimele caracaleze, nu e nevoie de ayahuasca. Dar manifestarile sunt identice. E musai nevoie de o perioadă de dezintoxicare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.