Reteaua Corect
Razvan Savaliuc

Protocoalele mortii, reparatia si clementa statului

Scris de Razvan Savaliuc in 17 ianuarie 2019 la 12:53, in Social. 63 vizualizari Intra in discutie Taguriccr, cedo, curtea constitutionala, ilegal, piccj, protocoale, sri shortlinkhttp://crct.ro/ntT3

Decizie istorica a Curtii Constitutionale! Miercuri 16 ianuarie 2019, dupa ani de zile de asteptare, in sfarsit o institutie competenta a statului roman a declarat in afara legii protocoalele dintre SRI si PICCJ. Mai concret:

-a fost declarat ilegal in totalitate protocolul din 2009 dintre SRI si PICCJ (semnat de sefii SRI de atunci George Maior si Florian Coldea, precum si de ex-procurorul general Laura Kovesi);

 

-a fost declarat partial ilegal protocolul din 2016 dintre SRI si PICCJ (semnat de actualul sef al SRI Eduard Hellvig si actualul procuror general Augustin Lazar);

 

Desi inca nu a fost motivata, decizia CCR suna in sensul ca pe viitor instantele de judecata sa analizeze efectul acestor protocoale asupra proceselor aflate pe rol si sa decida in consecinta.

 

Ce ne facem insa cu procesele deja judecate, in care oamenii au fost executati? Si mai mult decat atat, ce ne facem cu procurorii si judecatorii care au lucrat pe protocoale, care trebuie stiuti dinainte de a se judeca procesele care vor trebui sa indrepte nedreptatile generate de protocoalele ilegale.

Doua masuri politice se impun a fi imediat adoptate, prin ordonanta de urgenta:

 

1 - acordarea dreptului pentru victimele protocoalelor de a fi repuse in termen pentru declararea de revizuiri si contestatii in anulare, pentru rejudecarea dosarelor deja solutionate, in acord cu decizia CCR;

 

2 - deconspirarea imediata a listelor cu magistratii (procurori si judecatori) care au facut parte din echipele mixte, alaturi de ofiteri ai serviciilor de informatii, pentru ca niciun asemenea magistrat sa nu poata aparea in vreuna din revizuirile sau contestatiile in anulare ce se vor initia, si nici in procesele aflate actualmente pe rol. Obligativitatea deconspirarii - in baza art. 13 din Legea 544/2001 care spune ca: Informatiile care favorizeaza sau ascund incalcarea legii de catre o autoritate sau o institutie publica nu pot fi incluse in categoria informatiilor clasificate si constituie informatii de interes public” - trebuie insotita musai de sanctiuni severe, cu inchisoarea, pentru conducatorii parchetelor, instantelor si ai serviciilor de informatii, dar si a magistratilor, care nu denunta si nu se denunta ca au colaborat in echipele mixte;

 

Atentie! Fara eliminarea magistratilor care au facut blat cu serviciile, nu va exista nicio garantie a unui proces echitabil pentru indreptarea raului comis pe protocoale. Caci au fost cu sutele magistratii care si-au vandut independenta si in loc sa-si pastreze impartialitatea, au dat mana cu serviciile de informatii.

 

Sa nu uitam de discursul directorului SRI Eduard Hellvig, care in februarie 2016, la sedinta de bilant a activitatii DNA pe anul 2015, aplauda si lauda frenetic activitatea DNA, stand umar la umar cu Laura Kovesi:SRI aloca resurse umane, resurse procedurale si tehnologice de cel mai inalt nivel in cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce in sute de echipe operative comune, care reprezinta un parteneriat interinstitutional de succes. Acest standard de excelenta profesionala este replicat in toata tara.” Cititi aici intregul discurs: https://www.luju.ro/static/files/2017/noiembrie/09/Anexa_3_-_discurs_Hellvig.pdf

Sa nu uitam de declaratiile fostului general SRI, Dumitru Dumbrava – unul din carausii celebrelor plicuri galbene catre judecatori - care a recunoscut cu nonsalanta ca SRI a format un “camp tactic” in justitie ce urmarea solutiile in dosare, pana la faza finala de judecata.

Sa nu uitam de oribilul protocol ICCJ – SRI – PICCJ (care inca nu a fost analizat de CCR) si pentru care societatea romana nu a primit niciun fel de explicatii de la presedinta Cristina Tarcea referitoare la felul cooperarii si la identitatea judecatorilor supremi care s-au facut presul SRI si si-au vandut independenta. Si care au dat anual zeci de mii de mandate de interceptare pe siguranta nationala, si nu numai, ajungandu-se ca SRI sa asculte peste 6 milioane de romani.

Cum putem afla cat mai curand informatiile vitale despre dimensiunile sistemului securistic, care a subjugat justitia si a aservit-o unor interese anti-nationale, pentru a fi lichidati judiciar politicieni, oameni de afaceri (numai romani), patroni de presa, magistrati, medici, etc? Pentru a spera la un asemenea deziderat este nevoie ca intreaga societate romaneasca sa se mobilizeze si sa puna presiune publica continua pe semnatarii protocoalelor din 2009 si 2016, pentru a demisiona din toate functiile publice detinute.

-fostul director al SRI George Maior nu mai are ce cauta ca ambasador al Romaniei in SUA, in leaganul democratiei mondiale;

-fostul sef operativ al SRI generalul Florian Coldea nu mai are ce cauta in universitatile de stat prin care preda;

-actualul director al SRI Eduard Hellvig trebuie sa plece imediat din fruntea Serviciului;

-procuroarea Laura Codruta Kovesi si actualul procuror general Augustin Lazar trebuie debarcati din magistratura;

In privinta lui Kovesi si Lazar, daca acestia nu-si vor da in cateva zile demisia din Magistratura, redactia Lumea Justitiei va initia saptamana viitoare o sesizare pe conditia bunei reputatii, pentru ca Plenul CSM sa se pronunte la final daca acestia mai pot ocupa functia de magistrat, in conditiile in care au fost semnatarii odioaselor protocoale din 2009 si 2016.

Numai cand sistemul judiciar si SRI vor fi eliberate de sub influenta acestor personaje, care au semnat protocoalele mortii, putem porni de la premisa ca avem sanse reale ca raul facut de Binom sa fie reparat, iar vinovatii sa raspunda.

 

Nu e de joaca! Statul roman are obligatia sa indrepte repede raul facut, altfel se va ajunge la condamnari pe banda rulanta a Romaniei la CEDO. Toti cei care au fost executati de Binomul SRI – PICCJ se pot declara victime, si vor castiga garantat la CEDO.

 

Toate procesele instrumentate de magistrati care au facut parte din sistem, si pe probe culese de ilegalele echipe mixte, sunt nule si trebuie anulate.

Statul e obligat sa ia masuri imediate de reparatie pentru victimele celor judecati pe protocoale. Inclusiv prin adoptarea unor acte de clementa, care sa compenseze calitatea de victima a celor distrusi prin dosarele fabricate.

 

Daca actuala coalitie guvernamentala nu va initia ACUM un act de amnistie si gratiere, va fi prea tarziu pentru victimele care inca mai zac in inchisori ori care sunt inca tarate prin tribunale si trebuie sa sufere in continuare din cauza unor nemernici care s-au crezut Dumnezei!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.