Reteaua Corect

Proteste violente ale fermierilor din Olanda

Scris de newsreporter in 29 iunie 2022 la 09:52, in Social. 302 vizualizari Intra in discutie Tagurifermieri, olanda, protest shortlinkhttp://crct.ro/nzNF

Incidente au izbucnit între fermieri şi poliţie marţi seara în Ţările de Jos, pe fondul protestelor împotriva unui plan guvernamental de reducere a emisiilor de azot ce prevede inclusiv o reducere majoră a efectivelor de animale, potrivit presei olandeze, transmite miercuri AFP, potrivit Știripesurse.

O demonstraţie organizată în faţa parlamentului de la Haga s-a desfăşurat relativ calm marţi după-amiază, dar ulterior protestatarii au atacat seara o dubă a poliţiei în apropiere de Stroe (centru), potrivit unei înregistrări video difuzate de postul public olandez de radiodifuziune (NOS). În acesta pot fi văzuţi cum protestatarii atacă duba, sparg parbrizul vehiculului şi lovesc cu piciorul în oglinda retrovizoare, informează Agerpres. 

Mii de fermieri s-au îndreptat spre Stroe săptămâna trecută la volanul tractoarelor. Protestatarii au incendiat, de asemenea, cauciucuri de pe autostradă, a informat NOS, în timp ce o fotografie a unei agenţii locale de ştiri arăta că poliţia a folosit un taser cu electroşoc. Focuri de artificii au fost lansate de pe un viaduct, potrivit agenţiei olandeze de presă ANP.

 

La finalul manifestaţiei de la Haga au fost arestate cinci persoane, dintre care patru aparţineau unei grupări care se opune autorităţilor, potrivit poliţiei, citată de ANP.

Mai multe autostrăzi au fost blocate de protestatari aflaţi la volanul tractoarele. Baloţi de fân au fost incendiaţi pe un drum, potrivit organizaţiei olandeze pentru trafic.

Fermierii s-au supărat pe guvernul olandez după anunţul executivului din 10 iunie ce vizează un plan de reducere a emisiilor de azot cu până la 70% în 131 de zone cheie, majoritatea aflate în apropierea rezervaţiilor naturale şi a unor zone protejate, pentru a atinge obiectivele de mediu în 2030.

Pentru fermieri, acest plan înseamnă o scădere cu 40% a emisiilor şi cu aproximativ 30% mai puţine animale, potrivit presei olandeze.

Acţiuni de protest au avut loc aproape zilnic după acest anunţ.

Un grup de fermieri s-a deplasat din nou la domiciliul ministrului pentru natură şi politica azotului, Christianne van der Wal.

Ţările de Jos, al doilea cel mai mare exportator de produse agricole din lume după Statele Unite, este unul din cei mai mari emiţători de gaze cu efect de seră din Europa şi în special de azot; situaţie cauzată, în parte, de numeroaselor turme care pasc pe câmpiile sale.

O ţară mică, dens populată (17,5 milioane de locuitori), Ţările de Jos au însă o populaţie mare de animale: aproape patru milioane de vite, 12 milioane de porci şi 100 de milioane de găini.

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.