Reteaua Corect

Proteste în Capitală şi în ţară faţă de deciziile recente ale parlamentarilor

Câteva sute de persoane s-au adunat joi seara în Piaţa Universităţii din Capitală împotriva parlamentarilor şi primarilor care au probleme cu legea şi faţă de ultimele decizii luate în Parlament privind conflictul de interese şi pensiile speciale pentru aleşi, informeaza Mediafax.

Sursa imagine: ziuanews.ro

Peste 300 de persoane protestează în Piaţa Universităţii faţă de deciziile recente luate de parlamentari, precum cea privind conflictul de interese, pensiile speciale pentru aleşi şi respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe.

Protestatarii au scandat "Jos penalii," sau "Parlament penal, la tribunal" iar pe pancarte au scris mesaje precum "În faţa hoardelor, desteaptă-te române", "Nu vrem penali în instituţii publice".

"Am venit să protestăm faţă de legile care s-au aprobat în ultima săptămână, care sunt o ruşine pentru ţara asta. Nu ne face nicio plăcere să avem penali în parlament şi în primării. Consider că generaţia mea ar trebui să facă mai mult decât să stea în casă, la terasă sau pe Facebook. Ar trebui să iasă să voteze, să vină la parlamentare şi să îşi indeplinească datoria de cetăţean, ca noi toţi", a spus Alexandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bucuresti. "Da! Şi la asta aş mai adăuga : Atenţie cu cine votaţi! Nu votaţi cu penali", l-a completat George (38 de ani).

Tinerii adunaţi la protest mai spun despre generaţia lor că "dacă s-ar face protestele pe Facebook şi s-ar vota tot acolo, probabil atunci s-ar schimba ceva în ţara asta, având în vedere spiritul civic de care dăm dovadă".

Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi că protestul nu este unul autorizat şi că riscă amenzi.

La adunare au venit şi doi membri ai Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

Cluj: Peste 200 de persoane protestează în Piaţa Unirii, cerând dizolvarea Parlamentului

Peste 200 de persoane protestează, joi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, cerând dizolvarea Parlamentului, în urma ultimelor decizii luate de parlamentari.

Protestatarii s-au adunat, joi seara, în Piaţa Unirii, având afişe cu mesaje precum "Educaţie, nu corupţie”, "DNA, noi suntem de partea ta”, "Nu pensii speciale, doar închisoare”, "Vrem dreptate, nu imunitate”, "Revoluţia-i în toi, Parlamentul la gunoi” şi "Nu vrem Parlament de hoţi”.

Bogdan Rădulescu, unul dintre organizatorii protestului, a declarat că Parlamentul "profită de perioada de vară" şi "testează vigilenţa românilor", spunând că deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor reprezintă "un atentat la siguranţa naţională”.

"Parlamentul profită că suntem topiţi de căldură şi ne testează vigilenţa. Ce au făcut în ultimele zile este atentat la siguranţa naţională. Au votat dezincriminarea conflictului de interese pentru parlamentarii care şi-au angajat rudele, au rezolvat Legea pensiilor speciale pentru aleşii locali, au închis dosarul <Diaspora> referitor la organizarea dezastruoasă a votului pentru prezidenţiale, iar Senatul a respins cererea procurorilor DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva fostului ministru de Externe, senatorul PSD, Titus Corlăţean. Ne-am săturat. Cred că singura soluţie este dizolvarea Parlamentului, pentru că parlamentarii îşi fac legile lor şi ne sfidează pe noi. Cerem dizolvarea Parlamentului”, a spus Rădulescu.

Potrivit acestuia, parlamentarii votează legi exclusiv în favoarea lor şi împotriva cetăţenilor şi încalcă deciziile Curţii Constituţionale.

Protestul este autorizat între orele 18.00 – 21.00 şi ar putea fi reluat în fiecare zi.


 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.