Reteaua Corect

Prognoza METEO pe două săptămâni! Meteorologii anunță temperaturi surpriză

Scris de newsreporter in 09 octombrie 2018 la 09:34, in Social. 91 vizualizari Intra in discutie Tagurianm, doua saptamani, prognoza meteo, temperaturi, vremea shortlinkhttp://crct.ro/ntpC

Toamna ne oferă o surpriză şi vremea se încălzeşte faţă de ultimele două săptămâni. Temperaturile vor fi peste normalul perioadei, conform prognozei făcute de meteorologi pentru perioada 8-21 octombrie, anunţă ANM, potrivit Știripesurse.ro.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993 - 2016.

Banat

In primele zile va fi mai cald decat in mod normal, cu temperaturi de 23 de grade. Apoi, intre 15 si 21 octombrie, media o sa scada de la 22 la 20 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ vor cadea intre 18 si 21 octombrie.

Scandal de PROPORȚII în Parlament: senatorul Florin Cîțu îl dă în judecată pe ministrul Economiei

Crişana

In prima saptamana, vor fi temperaturi mai ridicate decat cele normale. Vor fi mici variatii de la o zi la alta (22...23 de grade) . Pe fondul unei raciri usoare si treptate, intre 15 si 21 octombrie, vor fi in jur de 20 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi in general redusa, iar cel mai probabil ploi pe arii restranse si in general slabe cantitativ vor aparea tot intre 18 si 21 octombrie.

Transilvania

Vremea va fi apropiata de normalul pentru aceasta perioada. In prima saptamana vor fi 20...21 de grade. Apoi, intre 15 si 21 octombrie vor fi scaderi ale valorilor diurne, in medie, de la 20 la 18 grade si cresteri ale mediei temperaturilor minime, de la 4 la 6 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in jurul datei de 20 octombrie, iar in rest se va mentine redusa.

Maramureş

Si aici vremea va fi apropiata de normalul pentru aceasta perioada din an. In prima saptamana vor fi 21...22 de grade. Apoi, intre 15 si 21 octombrie vor fi scaderi ale valorilor diurne, in medie, de la 20 la 18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata pe 20 octombrie, iar in rest se va mentine redusa.

Zi decisivă la CCR după ce Nicolicea a pus tunurile pe parlamentari: Regulamentul Camerei Deputaților, pe masa judecătorilor

Moldova

Vremea va fi in general frumoasa, cu 21 de grade in intervalul 8 - 12 octombrie, iar intre 13 si 16 octombrie se va inregistra o scadere treptata, spre 18 grade, medie ce se va mentine cu mici variatii, pana la finalul intervalului.

Ploile slabe cantitativ se vor semnala cu totul izolat pana pe 17 octombrie, apoi probabilitatea de aparitie a acestora la nivel local va fi ceva mai ridicata.

Dobrogea

In cea mai mare parte a intervalului se va mentine vremea in general frumoasa, cu medii de 20 de grade in intervalul 8 - 12 octombrie, iar din 13 octombrie vor inregistra o scadere usoara, spre 18 grade, medie ce se va mentine, doar cu mici variatii, pana la finalul intervalului.

Ploile se vor semnala cu totul izolat si vor fi slabe cantitativ in prima saptamana, apoi probabilitatea de aparitie a acestora va fi mai ridicata.

Muntenia

Vremea va fi in general frumoasa, cu temperaturi in general usor mai ridicate decat in mod normal in prima saptamana, cu temperaturi de 22 de grade pana in data de 12 octombrie cand vor marca o scadere usoara, spre medii de 19...20 de grade, valori ce se vor pastra si in a doua jumatate a intervalului.

In prima saptamana ploile se vor semnala izolat si vor fi slabe cantitativ. Probabilitatea ca ele sa fie pe arii ceva mai extinse va creste treptat in timpul saptamanii 14 - 21 octombrie.

Oltenia

Vremea va fi in general frumoasa in cea mai mare parte a intervalului. In primele trei zile valorile termice diurne vor fi mai ridicate decat in mod caracteristic perioadei, cu medii de 22 de grade, apoi vor marca o scadere, la valori de 19 grade in data de 14 octombrie si pana la finalul perioadei nu vor mai avea variatii semnificative.

Precipitatiile aproape ca vor lipsi in prima saptamana, probabilitatea ca acestea sa apara slab si izolat va fi mai ridicata dupa data de 18 octombrie.

La munte

Vremea frumoasa va persista in majoritatea zilelor din intervalul de prognoza. Maximele termice nu vor avea variatii semnificative in primele trei zile, cu medii de 14 grade, vor marca o scadere usoara in intervalul 11 - 16 octombrie, la medii de 12 grade, si o noua scadere ulterior, spre 10 grade.

Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 16 - 21 octombrie, iar pana atunci cu totul izolat si trecator vor fi ploi slabe.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.