Reteaua Corect

Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca, demascat oficial drept colaborator SRI

Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca, a fost demascat oficial la Curtea de Apel Brasov drept colaborator al SRI, cu propriile acte semnate cu manuta lui, pe care le trimitea regulat la structura judeteana de informatii in cursul anului 2015, scrie Luju.ro.

In cadrul dosarului penal cunoscut sub numele “Ferma Baneasa”, judecatorii CA Brasov au dispus sa li se prezinte care a fost implicarea serviciilor de informatii in activitatea de urmarire penala. SRI si Ministerul Public au fost nevoite la ultimul termen al dosarului 345/64/2016 sa declasifice corespondenta secreta purtata intre DNA Brasov si SRI si sa o trimita la instanta.

Documentele declasificate releva lucruri extrem de grave, care risca sa declanseze un scandal international tinand cont de faptul ca in acest dosar in care rechizitoriul (vezi facsimil 1) a fost semnat de procurorul Cornel David Deca, alaturi de subalterna sa procuroarea Monica Munteanusi confirmat personal de sefa DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi (foto), au fost pusi sub acuzare miliardarii israelieni Tal Silberstein si Benyamin Steinmetz, alaturi de printul Paul de Romania, omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (directorul Evenimentului Zilei), avocatul Robert Rosu si altii.

In acest dosar, in cursul cercetarii judecatoresti a iesit la iveala faptul ca peste 50% din stenogramele inregistrarilor depuse la dosar s-au dovedit alterate si falsificate

Seful DNA Brasov, David Deca, recunoaste negru pe alb colaborarea cu SRI

Documentele pe care le prezentam in continuare sunt uluitoare si reprezinta cea mai elocventa dovada, aparuta in spatiul public pana in prezent, a colaborarii ilegale dintre procurori si agentii SRI in anchetele penale, in care constituiau echipe mixte operative in cadrul carora SRI facea probatoriile. Reiese limpede ca procurorii DNA Brasov nu doar ca au lucrat pe Protocolul ilegal din februarie 2009 (protocol declarat in afara legii de Curtea Constitutionala si semnat intre Laura Kovesi, si fosti sefi ai SRI George Maior si Florian Coldea), dar mai ales ca procurorul Deca era cel care ordona SRI sa ii faca probele, sa ii acorde sprijin in activitatea de urmarire penala prin formarea de echipe comune operative. Tot el ordona SRI sa ii faca si stenogramele care potrivit legii trebuie certificate de procuror si tot el cerea si oferea SRI informatii din dosar, ba chiar dispunea sa i se comunice informatii pe care SRI le va culege si in viitor despre tintele anchetelor lui.

Culmea, seful DNA Brasov David Deca folosea oficial termenul de “COLABORARE” atunci cand cerea sprijinul SRI in ancheta.

Pentru cine nu stie, precizam ca David Deca a fost si este unul dintre cei mai periculosi procurori ai DNA, dupa aprecierea noastra cu mult peste alde Mircea Negulescu, Lucian Onea sau Ciprian Man. Exista multe acuzatii la adresa lui Deca potrivit carora acesta folosea in anchete sale metode extrem de dure, inchizitoriale, impotriva acuzatiilor sau chiar a avocatilor acestora, pe care ii perchezitiona corporal cand ii chema la audieri, pentru a se asigura ca nu poate fi inregistrat pentru ce spune. In curand Lumea Justitiei va prezenta primele marturii ale unor victime ale lui Deca in acest sens.

Revenind insa la documentele declasificate in dosarul “Ferma Baneasa”, din ele rezulta nu doar folosirea Protocolului ilegal incheiat in 2009 intre PICCJ (Kovesi) si SRI (Maior si Coldea), ci colaborarea ilegala cu SRI in ancheta penala, in pofida art. 7 din Legea 303/2004 privind statutul magistratilor, care interzice procurorilor si judecatorilor sa fie colaboratori ai serviciilor de informatii sub sanctiunea pierderii functiei detinute – (vezi facsimil 2)

Consideram ca fata de cele prezentate, se impune ca Inspectia Judiciara sa declanseze o ancheta disciplinara impotriva sefului DNA Brasov Cornel David Deca, pentru incalcarea unor interdictii impuse magistratilor, si alte eventuale fapte, in vederea excluderii procurorului din Magistratura.

Prezentam in continuare, in facsimil, documentele declasificate si prezentate la ultimul termen din dosarul “Ferma Baneasa” nr. 345/64/2016 de la Curtea de Apel Brasov, care demonstreaza colaborarea procurorului Cornel David Deca cu SRI pe dosare penale si din care reiese cum procurorul ordona sa i se faca probatoriul si sa i se furnizeze stenograme si informatii compromitatoare despre tintele lui:

Citește continuarea pe Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.