Reteaua Corect

Procurorul şef DIICOT, despre cazul Caracal: E posibil ca în anchetă să se fi făcut greşeli

Scris de newsreporter in 30 septembrie 2019 la 09:25, in Social. 94 vizualizari Intra in discutie TaguriADN, ancheta, caracal, diicot, fbi, felix bănilăprocuror șef, greseli shortlinkhttp://crct.ro/nv3w

Felix Bănilă a declarat că analiza ADN privind cazul Luizei, pe care o vor efectua specialiştii FBI, nu a mai fost folosită ca probă până în prezent de DIICOT, subliniind că este o şansă care trebuie exploatată. Procurorul şef al DIICOT a mai precizat că în ancheta de la Caracal este posibil să se fi făcut greşeli, scrie Mediafax.

Bănilă: E posibil ca în anchetă să se fi făcut greşeli. Nu putem transforma cauzele în reality show

 

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, admite că în ancheta Caracal s-au făcut greşeli de aceea au fost dispuse controale la parchetele din ţară, subliniind că nu poate oferi detalii cu privire la modul în care a fost instrumentat dosarul deoarece „nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri”.

„Eu admit că este posibil, în această anchetă,încă de la început şi până în prezent, să fi făcut şi greşeli. Datorită acestor chestiuni, în momentul actual sunt mai multe controale în derulare. Atât eu, în calitate de procuror-şef DIICOT, cât şi procurorul general al PÎCCJ, Secţia de procurori a CSM, am dispus controale cu privire la mai multe aspecte, tematice şi pentru situaţii deosebite. Aceste controale sunt în derulare, de aceea nu pot să comentez nimic până la momentul finalizării”, a declarat şeful DIICOT, la Antena3.

 

Felix Bănilă a subliniat că nu poate oferi mai multe informaţii până la încheierea cauzei.

„Nu putem transforma cauzele penale în reality show-uri, pentru că elementul surpriză este de esenta soluţionării cauzelor de criminalitate organizată”, a mai spus şeful DIICOT.

Atât Inspecţia Judiciară, cât şi Parchetul General şi DIICOT au dispus controale atât la parchetele din ţară, cât şi la Caracal, pentru a fi verificate cauzele cu lipsire de libertate şi viol.

Felix Bănilă spune că DIICOT nu a mai folosit niciodată analiza ADN efectuată de FBI

„După ştiinţa mea, nu (proba ADN efectuată de FBI nu a mai fost folosită, n.r.). Nu de către DIICOT. Este o şansă şi, fiind o şansă, suntem obligaţi să o verificăm pe aceasta”, a declarat Felix Bănilă, la Antena3.

Şeful DIICOT a atras atenţia că anchetatorii vor profita de toate opţiunile pentru a afla adevărul.

„Nu vom neglija nicio şansă care s-ar putea ivi pentru a afla adevărul, pentru a stabili, în limitele competenţei legale, adevărul. Este o şansă şi, fiind o şansă noi suntem obligaţi să o valorificăm şi pe acesta. Nu vom precupeţi niciun efort pentru a stabilit cu certitudine şi în limitele competenţelor legale adevărul”, a mai spus Felix Bănilă.

DIICOT a transmis o cerere în SUA, respectiv FBI, pentru efectuarea unei expertize a ADN-ului (mitocondrial şi cromozomial) Luizei deoarece analiza mitocondrială nu poate fi efectuată nicăieri în România.

 Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.