Reteaua Corect

Procurorul care s-a RETRAS din cursa pentru procuror european vine cu precizări PRECIZĂRI

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marți, că unul dintre candidaţii pentru funcția de procuror european s-a retras din competiţie. Procurorul Radu Răzvan Horațiu a venit cu precizări pentru ȘTIRIPESURSE.ro. privind decizia sa.

"Comisia este alcătuită legal, din persoanele care au fost și în trecut, este și președinta CSM, comisia este condusă de ministrul Justiției și alți reprezentanți din direcțiile specifice din Ministerul Justiției. Au fost opt candidați, unul s-a retras ieri, ne-a anunțat că nu se mai prezintă la interviu, dat fiind faptul că ocupă altă poziție, deci avem șapte candidați, iar procedura este foarte transparentă, o să fie și live, conform normelor legale. Interviul are loc în ordine alfabetică. Sper să terminăm astăzi. Vă anunț de pe acum că un candidat ne-a rugat, dat fiind faptul că se află în concediu de odihnă și într-o altă delegație, ne-a rugat ca să avem interviul pe 23", a declarat Ana Birchall.

Ulterior, ministrul a revenit cu precizări, transmițând că dintre cei opt magistrați, doi nu s-au prezentat, respectiv Nicoleta Nolden și Radu Răzvan Horațiu, iar Cătălin-Laurențiu Borcoman a solicitat amânarea interviului pentru data de 23 iulie deoarece nu este în țară.

Procurorul Radu Răzvan Horațiu a declarat pentru Știripesurse.ro că "M -am retras întrucât între momentul înscrierii în procedura de selecție și cel al susținerii interviului am fost delegat de CSM în funcția de adjunct al Parchetului General. Noile atribuții nu îmi permit să mă concentrez și pe alte activități. Pentru moment, prefer muncă de echipă de la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Împreună avem multe perspective și provocări de depășit, mai ales că este vorba de un interimat. Personal, am toată încrederea în procedura de selecție acesta fiind și motivul pentru care am decis să mă înscriu la începutul lunii mai."

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.