Reteaua Corect

Procesul Kovesi-jurnalistii Antena 3 se va rejudeca pe 15 ianuarie

Curtea de Apel Ploiesti a stabilit ca procesul Kovesi-jurnalistii Antena 3 se va rejudeca pe 15 ianuarie 2019. Instanta a respins cererea avocatei lui Kovesi, care a pretins ca este tardiva contestatia in anulare formulata de jurnalisti. Implacabil, contestatia in anulare va fi admisa, intrucat Plenul CSM a declarat ca DNA a influentat Curtea. Cei 300.000 lei platiti de Antena 3 se pot intoarce la jurnalisti, scrie Luju.ro.

Inca o reusita de etapa in procesul Kovesi-Antena 3, in care sub presiunea procurorilor DNA, judecatoarele Marilena Panait si Valentina Gheorghe de la Curtea de Apel Ploiesti au pronuntat o hotarare lipsita de independenta, bagandu-i practic in buzunar lui Kovesi 300.000 lei, cu titlul de daune morale. Au fost cele mai mari daune date vreodata pentru o emisiune de televiziune, in care nu s-a facut altceva decat sa se comenteze si sa se prezinte ceea ce a relatat si toata presa in iunie 2014, cand Sandu Anghel zis Bercea Mondialu a lansat acuzatii de coruptie la adresa familiei Basescu, fostei sefei DNA, Laura Kovesi, si fostei presedinte a Inaltei Curti, Livia Stanciu.

 

 

 

Desi jurnalistii au atacat cu recurs hotararea Curtii de Apel Ploiesti, motivand faptul ca dupa pronuntare plenul CSM a constatat ca instanta a fost influentata de catre DNA, Inalta Curte a respins ca inadmisibil recursul in cadrul operatiunii anti-justitiabili intreprinse de instanta suprema, care si-a permis sa incalce o decizie a Curtii Constitutionale si sa faca legea printr-o decizie de interpretare. Mii de oameni au suferit din cauza acestui abuz, care a fost reparat de Curtea Constitutionala (Click aici pentru a citi).

 

 

Dezastru pentru avocata lui Kovesi, stampila Postei era exact la 3.07.2018

 

 

In termenul legal de 15 zile, incepand cu data de 18 iunie 2018, cand Inalta Curte a stabilit de la sine putere ca mii de justitiabili nu mai au dreptul la recurs in cauzele civile cu prejudicii de pana la 1 milion de lei, inclusiv, jurnalistii Antena 3, Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si senior editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc au formulat contestatie in anulare pe motiv de nelegala compunere a completului de judecata, respectiv o instanta care nu a fost independenta si impartiala, intrucat a actionat sub presiunile DNA, parte in proces. Inclusiv Razvan Savaliuc (care a castigat procesul cu Kovesi) a declarat contestatie in anulare, considerand ca cererea sa reconventionala, prin care a solicitat lui Kovesi si DNA 50.000 lei daune morale, i-a fost respinsa de aceeasi instanta neindependenta. Potrivit articolului 6 din CEDO, "orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale in mod echitabil, in mod public, in termen rezonabil, de catre o instanta independenta si impartiala, instituita de lege".

 

La termenul de marti 20 noiembrie 2018, avocata Daniela Frasie, care o reprezinta pe Kovesi, a depus la dosar o cerere in care a sustinut ca nu se poate prezenta pentru ca este bolnava, dar ca solicita judecarea in lipsa, formuland exceptie de tardivitate, sustinand ca cererea de contestatie in anulare formulata de jurnalisti nu a fost depusa pana in termenul limita de 3 iulie 2018.

 

In replica, atat avocatul Marius Arizan, pentru Antena 3 si jurnalistii acestui post, precum si Razvan Savaliuc au solicitat respingerea exceptiei, aratand ca rezulta clar din plicul trimis la instanta cu contestatia in anulare ca exista stampila postei cu data de 3.07.2018, adica in termenul legal.

 

Deliberand, completul compus din judecatoarele Staicu Elena si Stanescu Izabela de la Sectia I civila a Curtii de Apel Ploiesti a respins exceptia de tardivitate si a acordat termen pe 15 ianuarie 2019 pentru solutionarea contestatiei in anulare. In aceste conditii, sunt sanse mari ca, fata de hotararea Plenului CSM nr. 435/2018 (Click aici pentru a citi) , contestatia in anulare sa fie admisa in principiu si apelul in aceasta cauza rejudecat. Si va fi rejudecat in cu totul alte conditii, respectiv fara ca Laura Kovesi sa mai fie sefa DNA, iar parchetul anticoruptie sa mai poata face dosare penale judecatorilor atunci cand nu-i convine vreo solutie.

 

Sfatul nostru pentru Laura Kovesi este sa nu cheltuiasca cei 300.000 lei, ca s-ar putea sa ii dea inapoi, si cu niste penalitati pe deasupra.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.