Reteaua Corect

Procesul familiei Cosma ia o turnură NEAŞTEPTATĂ: Dezvăluirile care pot SCHIMBA totul

După ce procurorii DNA au primit o lovitură grea chiar din partea unui angajat al statului, care susţine că nu s-a constatat niciun prejudiciu la Consiliul Judeţean Prahova, procesul a luat o turnură neaşteptată, relatează Știripesurse.ro.

Singurul martor care, prin declaraţiile sale, susţinea acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie pare că s-a răzgândit. Afaceristul Răzvan Alexe a declarat ieri, în faţa judecătorilor, că nu a dat niciodată bani familiei Cosma.

"Răzvan Alexe: N-am dat bani familiei Cosma. Regret cele întâmplate...

Judecător: Vă întreb în ultimul cuvânt. Aţi dat bani?

Răzvan Alexe: N-am dat bani.", potrivit discuţiei din instanţă.

Omul de afaceri a recunoscut în faţa judecătorilor presiunile făcute de procurori asupra sa pentru a-l determina să susţină acuzaţiile din dosar, presiuni care s-ar fi manifestat în special în perioada în care s-a aflat în arest.

"Trăiesc într-un întuneric total. Situaţia creată este foarte grea şi a fost pusă pe umerii mei. N-aş vrea să sufere şi alţii din vina mea. Faptele au fost asumate. Nu ştiu ce să mai zic. Sunt de acord cu cererile avocatului meu.", a concluzionat Alexe.

Mai  mult decât atât, o altă lovitură devastatoare vine chiar din partea procurorilor, care, la insistenţele judecătorilor, par că au confirmat afirmaţiile fostului deputat Vlad Cosma, dar şi înregistrările scoase la iveală de către acesta. Mai exact, faptul că procurorii ar folosi, în cadrul aceluiaşi dosar, un martor atât cu identitate reală, cât și cu identitate ascunsă.

"Judecător: Domnule procuror, se poate ca un martor să fie audiat în acelaşi proces şi la vedere, şi cu altă identitate ?

Procuror: Sunt cazuri când sunt audiaţi şi cu identitate protejată şi fără, acelaşi martor.

Judecător: Ar trebui să ştim şi noi...

Procuror: La noi aşa se procedează şi ulterior se cercetează.", potrivit discuţiei din instanţă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va pronunţa pe 5 martie sentinţa definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare, iar fiul acestuia, fostul deputat Vlad Cosma, a primit 5 ani închisoare.

În noiembrie 2016, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Răzvan Alexe a primit 2 ani şi 6 luni cu executare, iar fostul director al Direcţiei Patrimoniu din cadrul CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, a fost condamnat la 6 ani de închisoare.

Pe 11 aprilie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vlad Cosma, acuzat de trafic de influenţă, şi pe Mircea Cosma, pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

1.

Noi înregistrări: Vlad Cosma, învățat la DNA Ploiești ce să declare ca martor

Publicat in 19 februarie 2018 la 10:08

Fostul deputat PSD Vlad Cosma a prezentat, duminică, o nouă înregistrare din sediul DNA Ploieşti. Potrivit discuţiilor, acesta ar fi fost învăţat ce să declare într-o cauză în care era citat ca martor. Fostul deputat a acuzat şi că a fost constrâns de DNA Ploieşti să dea o declaraţie neadevărată la instanţă, scrie Mediafax.

2.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile lui Cosma şi Iorga

Publicat in 12 februarie 2018 la 12:15

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu cu privire la afirmaţiile procurorului Mihaiela Moraru Iorga şi ale fostului deputat Vlad Cosma, urmând să stabilească dacă există indicii referitoare la săvârşirea vreunei abateri disciplinare, scrie Agerpres.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.