Reteaua Corect

Probleme uriașe în Europa: fisuri la țevile unor centrale nucleare

Scris de newsreporter in 13 martie 2023 la 09:05, in Social. 325 vizualizari Intra in discutie Taguricentrala nucleara, edf, europa, fisura, franta, tevi shortlinkhttp://crct.ro/nB0S

Autoritatea de reglementare din Franţa cere EDF să verifice 200 de suduri de ţevi la cele 56 de reactoare ale sale, după descoperirea unor trei fisuri noi în această săptămână, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Pe lângă o fisură majoră legată de coroziune la reactorul Penly 1 din Normandia, dezvăluit marţi, pe care autoritatea de reglementare ASN a atribuit-o sudării defectuoase, alte două fisur,i la reactorul Penly 2 al EDF şi la reactorul Cattenom 3 din Moselle, au fost dezvăluite joi, informează News.ro.

Un purtător de cuvânt al EDF a refuzat să comenteze criticile ASN, dar a spus că cele două fisuri mai noi au fost determinate de ”oboseala termică”, care se întâmplă atunci când apa foarte fierbinte şi cea rece se întâlnesc în interiorul conductelor, ceea ce face ca oţelul să se dilate, să se contracte şi să devină mai fragil în timp.

EDF inspectează regulat conductele prin ultrasunete pentru acest fenomen, în timpul întreţinerii, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Cele mai recente defecte şi controlul ASN vin în momentul în care Franţa şi Marea Britanie au anunţat vineri un nou parteneriat energetic pentru a consolida cooperarea în domeniul energiei nucleare, inclusiv construcţia de centrale electrice, inovaţie şi siguranţă.

Oficialii nu reacționează

Nici preşedintele francez Emmanuel Macron, nici prim-ministrul britanic Rishi Sunak nu au menţionat ultimele probleme ale operatorului nuclear, după un summit bilateral.

”Ne ajutaţi să ne asigurăm aprovizionarea cu energie nucleară datorită muncii incredibile a EDF”, a spus Sunak lui Macron.

EDF construieşte o nouă centrală nucleară în Marea Britanie, Sizewell C, care a suferit depăşiri de costuri şi întârzieri în construcţie.

O a doua fabrică, Hinkley Point C, este, de asemenea, în lucru.

Penly 2 şi Cattenom 3 ale companiei EDF din Franţa fac parte dintr-un grup de 16 reactoare marcate de EDF ca fiind susceptibile la fisuri cauzate de coroziune, din cauza unui defect de proiectare, şi care au prioritate pentru verificări în planul său de inspecţie şi întreţinere.

Acest plan este acum actualizat pentru a include verificarea suplimentară a 200 de suduri şi va fi publicat ”în zilele următoare”, a spus EDF.

Preţurile energiei electrice la termen au crescut puternic vineri, după anunţul referitor la fisurile noi, după ce producţia nucleară franceză în 2022 a scăzut la un minim al ultimilor 34 de ani, în timp ce EDF s-a străduit să remedieze problemele de coroziune prin stres în mai multe locaţii.

”Unii participanţi la piaţă ar putea fi îngrijoraţi de faptul că problemele legate de coroziune sunt mai complicate decât se anticipau iniţial şi că EDF va avea probleme atât pe termen lung, cât şi pe termen scurt pentru a le remedia şi pentru a aduce generarea de energie înapoi la nivelurile anterioare anului 2022”, a spus analistul Rystad Fabian Ronningen.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.