Reteaua Corect

Probleme de producţie la compania farmaceutică Biontech/Pfizer

Scris de newsreporter in 19 ianuarie 2021 la 10:36, in Social. 315 vizualizari Intra in discutie Taguriaustria, covid-19, pfizer, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nxg1

Austria are în prezent cu 20% mai puţine vaccinuri anti-COVID-19 decât preconiza pentru ianuarie, din cauza unei probleme de producţie la compania farmaceutică Biontech/Pfizer, a explicat luni guvernul austriac care şi-a exprimat încrederea ca ritmul de distribuţie să fie restabilit în februarie, relatează EFE, potrivit Agerpres. În faţa acestei situaţii, cancelarul austriac Sebastian Kurz a precizat că ţara sa alături de Danemarca şi Grecia, va face presiuni asupra Uniunii Europene pentru ca Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) să aprobe vaccinul dezvoltat de AstraZeneca în regim de urgenţă şi fără birocraţie. Guvernul austriac, o coaliţie de creştin-democraţi şi ecologişti, a fost criticat pentru lentoarea procesului de vaccinare care a început cu rezidenţii din aziluri şi personalul care îi îngrijeşte şi personalul sanitar din spitale, relatează știripesurse.

De asemenea, în unele regiuni au început să fie vaccinate persoanele cu vârsta de peste 85 de ani.

Austria, o ţară cu 8,9 milioane de locuitori, speră să primească până la 31 martie aproape un milion de doze de vaccin de la compania germano-americană Biontech/Pfizer şi 200.000 de la cea americană Moderna, cu care vor putea fi imunizate aproximativ 600.000 de persoane, potrivit ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober.

De asemenea, ţara preconizează să primească până la 2 milioane de doze de la compania britanică AstraZeneca în aceeaşi perioadă, după ce vaccinul dezvoltat de aceasta va obţine undă verde de la la EMA.

Cu o incidenţă de 130 de infecţii cu noul coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, Austria a intrat din 26 decembrie în al treilea lockdown, cu învăţământul online şi toate centrele comerciale neesenţiale închise, alături de restaurante şi de hoteluri.

În faţa mai multor indicatori privind faptul că mutaţia virusului B.1.1.7, detectată pentru prima dată în Marea Britanie, se extinde cu rapiditate în ţară şi reprezintă deja 15 % dintre infecţii, guvernul a decis luni menţinerea restricţiilor până la cel puţin 7 februarie şi chiar înăsprirea unor măsuri preventive.

știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.