Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

PRINTUL STURDZA, MEGA-LOVITURA: CONTRACT DE UN MILIARD DE DOLARI CU CANADIENII

O știre face turul planetei, fără vreun ecou în România: gigantul canadian Grasshopper Energy și Prințul român Ștefan Sturdza au semnat azi un acord de parteneriat care va presupune investiții pe piața energetică din România de un miliard de dolari americani, în următorii ani. Foarte probabil, cel mai mare contract semnat vreodată de o persoană fizică din România. Prințul e fiul artistocratului și magnatului român Dimitrie Sturdza, unul dintre cei mai bogați oameni din țara noastră.

Grasshopper Energy, lider global în domeniul energiei curate în infrastructura energetică durabilă, și Alteța Sa Principele Sturdza, un distins reprezentant al vechii familii aristocratice românești și moldovenești Sturdza, au semnat azi un acord de parteneriat pentru dezvoltarea, construirea și operarea de proiecte solare în România de până la 1 GW, reprezentând aproximativ 1 miliard USD în investiții, pînă în 2030, anunță agenția Tass.

„Suntem foarte mândri și încântați că am stabilit acest parteneriat cu Alteța Sa Prințul Ștefan Dimitri Ferdinand și că lucrăm pentru atingerea obiectivelor de capacitate de energie curată ale României”, spune Azeem M. Qureshi, CEO Grasshopper Energy. „Grasshopper este onorat să joace un rol în furnizarea către România a celei recente inovații în domeniul infrastructurii de energie curată și să sprijine România și Europa în combaterea schimbărilor climatice, cea mai mare provocare cu care se confruntă lumea astăzi”.

„Eu și familia mea ne-am angajat mereu să creăm o Românie mai prosperă”, spune Alteța Sa Ștefan Sturdza. „Acest parteneriat interesant cu Grasshopper Energy va deschide drumul către o infrastructură energetică mai curată și mai durabilă în România și va poziționa mai bine națiunea noastră pe piața europeană a energiei curate. Guvernul a stabilit repere foarte importante și agresive în direcția creșterii capacității noastre de producere a energiei curate și este de datoria noastră să o sprijinim în atingerea acestor obiective importante și să asigurăm un viitor mai bun și mai verde pentru România.”

Grasshopper Energy este cea mai mare companie canadiană în domeniul energiei curate, cu afaceri de multe miliarde de dolari.

Prințul Ștefan Dimitrie Fer­di­nand Sturdza este fiul cel mare al prin­cipelui Dimitrie Sturdza, fost tenismen și afacerist, prezent permanent în topul Forbes cu o avere de peste 200 de milioane de euro și un apropiat al lui Ion Țiriac, Ilie Năstase, Virgil Măgureanu, Adrian Năstase șamd. Dimitrie Sturdza a fost vehiculat în două rînduri drept potențial prim-ministru, dar a refuzat de fiecare dată. În 2008, prințul a recuperat o suprafață de 26.000 de ha de pădure, incluzînd o mină de uraniu, alte peste 5000 de ha fiindu-i retrocedate în Iași. În 2004, fiul său, Ștefan, s-a căsătorit cu aleasa inimii sale în cadrul unei ceremonii oficiate de actualul Patriarh al BOR, și la care a luat parte toată protipendada vremii, precum Mariana Nicolesco, Virgil Magureanu, Peter Imre, Ionut Lupescu, Gabi Szabo, Victor Athanasie Stanculescu, Ion Tiriac, Andreea Marin, Mircea Geoana, Ilie Nastase și mulți alții. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.