Reteaua Corect

Primarul din Sfântu Gheorghe, sancționat de CNCD pentru discriminare

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2022 la 11:14, in Social. 266 vizualizari Intra in discutie Taguricncd, discriminare, sfantu gheorghe, udmr shortlinkhttp://crct.ro/nAtH

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș a solicitat, recent, amplasarea unui bust dedicat poetului național Mihai Eminescu la Sfântu Gheorghe, însă această inițiativă s-a izbit de condițiile puse de primarul Arpad Antal, transmite Revista Rost. Citește și EXCLUSIV. Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, vinovat de DISCRIMINAREA PE CRITERII ETNICE a românilor Solicitarea FCRCHM a fost făcută în contextul în care primăria Sfântu Gheorghe a aprobat amplasarea unei statui dedicată lui Petofi Sandor, iar Forumul cere un tratament egal și aplicarea unei proceduri în oglindă, scrie Dan Tănasa.

Prin prezenta inițiativă solicităm doar punerea la dispoziție a unui spațiu aflat în proprietatea municipiului pentru amplasarea statuii lui Mihai Eminescu, urmând ca Forumul Civic să organizeze concursul și să suporte costurile în aceeași cotă precum „Fundația pentru presă maghiară Harmas” în cazul statuii lui Petofi. Acest spațiu va putea fi stabilit de comun acord, după discuții prealabile între conducerea Forumului Civic și conducerea Primăriei, astfel ca amplasamentul să fie favorabil și demn pentru o personalitate precum Mihai Eminescu.

După cum se poate observa, nu solicităm altceva decât echitate și tratament similar. Considerăm că atât Petofi Sandor, cât și Mihai Eminescu merită să fie omagiați la Sfântu Gheorghe, iar prin amplasarea simultană a celor două statui s-ar transmite un mesaj real cu privire la armonia etnică și nivelul dialogului inter-etnic din Sfântu Gheorghe.

Avem încredere că vom putea identifica o soluție corectă pentru acest demers legitim și firesc, specific unei democrații participative în care cetățenii și asociațiile reprezentative din comunitate doresc să contribuie la conturarea spațiului de conviețuire”, a transmis Forumul Civic al Românilor.

În replică, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Arpad Antal, a anunțat că „o condiţie prealabilă a oricărei negociere este ca FCRCHM să îşi retragă acţiunile în justiţie pe care le-a iniţiat”, potrivit MTI.

Primarul UDMR a dat exemplu procesul prin care FCRCHM a contestat în instanță adoptarea steagului orașului și un proces care vizează o sală de sport din oraș. „După ce retrag aceste procese, pot să vină să discutăm pe statuia lui Eminescu şi despre alte subiecte”, a spus primarul.

Primarul Antal Arpad a fost sanționat în trecut, în repetate rânduri, de CNCD pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor

 

 

Dan Tănasa

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.