Reteaua Corect
Adrian Severin

PRIMA ZI A ANULUI NOU 2022

Scris de Adrian Severin in 02 ianuarie 2022 la 11:01, in Social. 693 vizualizari Intra in discutie Taguri2022, Anul nou, teodosie shortlinkhttp://crct.ro/nyWq

1.Am început prima zi a anului 2022 participând pe internet la liturghia Sfântului Vasile cel Mare oficiată la Constanța de ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Ierarhul de la malul mării nu vine niciodată la slujbă arborând ridicola mască medicinală. Ceea nu este sfidarea autorității, ci mărturisirea credinței.

Armele cu care preoții luptă împotriva virușilor sunt crucea și rugăciunea, iar nu masca și vaccinul. Noi, ceilalți, nu suntem obligați să alegem între ele. Putem să optăm pentru una sau alta sau amândouă, căci știința și credința nu se exclud. Pentru credincioși știința este formată din tainele pe care Dumnezeu ne-a permis să le pătrundem și să ni le explicăm. Ea constituie un instrument prin care Dumnezeul din noi ne ajută să ne ducem mai ușor crucea, convinși fiind că Dumnezeul în care trăim va rezolva pe calea miracolului divin ceea ce noi nu putem rezolva pe calea rațiunii umane.

Pentru păstorii bisericii nu este îngăduit, însă, nici un semn de îndoială. Dacă păstorul se îndoiește turma nu îl mai urmează și riscă să ajungă în prăpastie.

Ceea ce a făcut în anul trecut ÎPS Teodosie nu a fost să nege drepturile Cezarului și să pledeze pentru a nu i se da ceea ce i se cuvine, dându-se lui Dumnezeu ceea ce nu îi trebuie, ci a fost să repete cu consecvență inegalabilă că nu poți servi în același timp și lui Dumnezeu și lui Mamona.

De aceea, autenticitatea mărturisirii de credință a arhiepiscopului tomitan nu este o formă de ignorare a pericolului pandemiei Covid 19, fapt dovedit prin aceea că, în ciuda tuturor teoriilor “științifice”, exercițiul deplin al libertății religioase nu a cauzat nici un spor al infectării populației cu diabolicul virus, ci o modalitate specifică de luptă împotriva pandemiei, complementară cu lupta dusă de medici.

2. După liturghia de la Constanța am urmărit “liturghia de la Viena”, respectiv tradiționalul concert de Anul Nou susținut de Filarmonica vieneză în Sala de aur de la Musikvereine.

După ce anul trecut concertul a fost constrâns să aibă loc, de manieră suprarealistă, în fața unei săli goale, determinând mișcătorul protest al maestrului Riccardo Mutti, anul acesta el s-a desfășurat în prezența reală a publicului, fie și în număr redus, sub bagheta marelui muzician și marii conștiințe care este Daniel Barenboim.

Într-un gest de revoltător populism, dar și de afirmare a adeziunii la satanistul proiect post-umanist, primul ministru al Austriei a anunțat că la vreme de pandemie nu își poate permite “frivolitatea” de a merge la concerte unde, se subînțelege, măsurile “științifice” de combatere a virusului nu pot fi respectate cu rigurozitate. Mesajul sociopat al politicianului globalist de la Viena a avut meritul de a pune într-o lumină și mai clară mesajul umanist al muzicianului universalist care a dirijat concertul.

Maestrul Barenboim a pășit pe scenă cu pas încet abordând o mască neagră, pe care aproape că și-a smuls-o cu un gest urmat de un zâmbet sfidător înainte de a ajunge la pupitrul dirijoral, pentru a nu și-o mai pune până la sfârșitul evenimentului, cu nici una dintre ocaziile ieșirilor și intrărilor din și în scenă.

Apoi a venit momentul culminant când, fără a se limita la tradiționala urare de la mulți ani, dirijorul a ținut un scurt discurs prin care a subliniat că virusul care ne-a invadat “nu este doar o calamitate medicală, ci și una umană” ce ne amenință cu dezumanizarea și desocializarea. De aceea a cerut omenirii să se inspire din exemplul comunității muzicienilor vienezi care refuză saltul de la solidar la solitar, care nu se distanțează nici fizic nici social pentru a rămâne într-o unitate cu desăvârșire umană dând expresie vocației spiritului de a rezista în fața sfidărilor materiei și a face ca aberațiile acesteia să se supună valorilor lui.

Desigur, oamenii din sfera științelor medicale au prezentat concluziile lor cu privire la modul în care pandemia Covid 19 poate fi combătută. Cu respectul cuvenit științei acestora, noi profanii nu avem de ce îi contrazice. Notăm doar că între acești specialiști nu există unitate de vederi.

Specialiștii științelor sociale, cu aceeași autoritate științifică, au arătat, însă, că terapiile propuse de medici, prin ipoteză corecte sub aspect medical, duc la desocializare, alienare, dezumanizare, afectând însăși natura ființei umane și împingându-o înapoi în animalitate. Masca permanentizată desfigurează, umilește, uniformizează, depersonalizează; de asemenea sărăcește comunicarea inter-umană.

Politicienii au ales să se conformeze în totalitate opiniei medicale nu din respect pentru știință, ci din interesul de a pregăti, prin intermediul dictaturii medicale, evadarea lor de sub controlul societății și dictatura politică. Drepturile și libertățile obținute de cetățeni prin secole de luptă sunt abolite acum în numele confruntării cu o amenințare neumană, dar odată retrase nu vor mai putea fi redobândite decât tot prin luptă. Aceasta este traducerea completă a mesajului transmis de Daniel Barenboim și Filarmonica din Viena.

Nu este o invitație la revoltă, ci la luciditate. A purta mască sau a te vaccina de frica poliției este scuzabil. Nimeni nu are obligația de a fi erou. A accepta cu entuziasm asemenea îngrădiri sau chiar a le cere este semnul prostiei sau al unui caracter abject. A te substitui poliției pentru a-i vâna pe cei care refuză renunțarea la libertate este criminal.

De frica morții, unii refuză să mai trăiască. Coșbuc scria: “Totuna e dac-ai murit / Flăcău sau moș îngârbovit, / Dar nu-i totuna leu să mori / Ori câine-nlănțuit.” Nu orice viață merită trăită. Să apărăm viața atât timp cât asta înseamnă să trăim ca ființe umane create după chipul și asemănarea Creatorului, ființe care trăiesc în Dumnezeu pentru că Dumnezeu trăiește în ele, iar nu ca animale de jug. O asemenea viață de animal, precum cea pe care ne-o pregătesc oligarhii oculți ai globalismului, nu este egală cu moartea; este mai rea decât moartea.

3. Sub influența acestor experiențe trăite în prima zi a noului an, undeva în Europa mea (căci așa după cum spunea istoricul spaniol Salvador de Madariaga, “a fi cu adevărat cetățean european înseamnă să poți spune în egală măsură ‘Parisul meu, Berlinul meu, Roma mea, Viena mea’”) care dorește ca noi românii să nu mai avem ‘Bucureștiul nostru, Iașul nostru, Clujul nostru’ etc, am privit pe fereastră și ce am văzut? Secolul Asiei răsare la Orizont. Un secol căruia SUA i se opune, încercând să oprească timpul. Un secol în care Rusia încearcă să păstreze un loc special Europei lărgind spațiul rezervat diversității culturale.

Astfel mi-au apărut mai clar prioritățile românilor pentru anul 2022:

i. salvarea umanității și reabilitarea ființei umane esențialmente socială și aflată în armonie iar nu în conflict cu natura, ca măsură a tuturor lucrurilor;

ii. recuperarea patriei noastre (cu identitatea națională și democrația națională);

iii. recuperarea Europei ca uniune de state naționale solidare și libere, diferite și egale (ferindu-o să devină atât un al patrulea Reich german, cât și o altă federație de colonii americane);

iv. asigurarea unui loc onorabil al Europei noastre în ordinea secolului Asiei.

La mulți ani 2022!

 

 

Autor: Adrian Severin

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.