Reteaua Corect

Prefectul Atanasoaei instiga la nerespectarea legii si la violenta impotriva animalelor?

Scris de Marius Marinescu in 15 ianuarie 2012 la 17:43, in Social. 424 vizualizari 15 comentarii Tagurianimale, comunicat, fpam, lege, prefectul atanasoaei, violenta shortlinkhttp://crct.ro/ngMe

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului (FPAM) a formulat o plangere impotriva Prefectului Municipiului Bucuresti, Mihai Cristian Atanasoaei, pentru ca, prin declaratiile publice aparute in cotidianul Evenimentul Zilei din data de 13 ianuarie 2012, acesta instiga la nerespectarea legilor si la savarsirea de infractiuni, fapte pedepsite de articolul 324 din Codul Penal si de legea 205/2004, astfel cum a fost modificata de legea 9/2008 (legea „Marinescu”).

Sursa imagine: prefecturabucuresti.ro

„ Art. 324 .( Codul Penal)

Instigarea publica si apologia infractiunilor.

Fapta de a indemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savarsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

Daca fapta prevazuta in alin. 1 este savarsita de un functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori de catre o persoana dintre cele prevazute in art. 160, pedeapsa este inchisoarea de la unu la 5 ani, fara a se putea depasi pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la savarsirea careia s-a instigat.

Daca instigarea publica a avut ca urmare savarsirea infractiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevazuta de lege pentru acea infractiune...”

Subliniem ca articolul 7 indice 1 din legea nr.9/2008 privind protectia animalelor (legea „Marinescu”), interzice eutanasierea in masa:

 "Art. 71. - Este interzisa eutanasierea cainilor, a pisicilor si a altor animale, cu exceptia animalelor cu boli incurabile constatate de medicul veterinar."

Somam, pe aceasta cale, ca nu vom tolera inducerea cetatenilor si a autoritatilor in eroare cu privire la norma de drept care interzice eutanasierea animalelor si sustinerea eutanasierii de catre persoane care abuzeaza de autoritatea lor publica.

Asadar, informam inca o data cetatenii ca dispozitiile legale in vigoare in prezent INTERZIC, potrivit articolului 7 indice 1 din legea nr.9/2008, eutanasierea animalelor ( deci si a cainilor) cu sau fara stapan.

Prin urmare, consideram ca afirmatiile Prefectului Mihai Cristian Atanasoaei, cuprinse in publicatia amintita, cu privire la activitatea Primarului General al Municipiului Bucuresti, domnul Sorin Mircea Oprescu, sunt nefondate si iresponsabile.

Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului va inainta plangerea organelor de urmarire penala competente si va solicita autoritatilor statuluiroman sa ia masuri disciplinare si administrative fata de Prefectul Capitalei, care nu intelege sa respecte Legea.

De asemenea, daca autoritatile publice competente nu vor lua masurile de rigoare, vom organiza actiuni de protest pana cand Mihai Cristian Atanasoaeiisi va prezenta demisia sau va fi inlaturat din functia de Prefect al Municipiului Bucuresti.

Mentionam ca demersurile noastre au la baza consultari cu specialisti de marca in domeniul juridic, printre care se regasesc domnul av. Ion Ilie Iordachescu, Decanul Baroului Bucuresti, doamna av. Paula Iacob, prim-vicepresedinte al FPAM, si domnul av. Daniel Ionascu, membru de onoare al FPAM.

Marius Marinescu                                                             

presedintele de onoare al FPAM,                               

autorul legii nr.9/2008

 

av. Mariana Stefan

membru de onoare al FPAM

 

av. Ana Mihaela Anghelus                                                 

membru de onoare al FPAM    

 

Mircea Serbanoiu

presedintele FPAM

 

Bucuresti, 15 ianuarie 2012

Comentarii (15):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.