Reteaua Corect

Predoiu o comite din nou: Atacă SIIJ pe un subiect deja lămurit de CSM

Scris de newsreporter in 09 decembrie 2019 la 11:31, in Social. 89 vizualizari Intra in discutie TaguriCatalin Predoiu, csm, siij shortlinkhttp://crct.ro/nvnJ

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, comite din nou un derapaj, atacând politic activitatea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Spre deosebire de alte critici din spaţiul public la adresa unor procurori, care se bazează pe fapte concrete, Predoiu reproşează SIIJ o situaţie deja lămurită de CSM, relatează Știripesurse.ro.

"Chiar şi după ce a intrat în vigoare legea, timp de un an de zile a reuşit chiar secţia asta să se compromită, pentru că n-a găsit altceva decât să investigheze ba oficiali care au imunitate diplomatică internaţională, ba magistraţi care au protestat contra modificărilor din legea justiţiei şi să dea tot felul de semnale sistemului că se transformă încet, încet, în altceva decât ce trebuia să fie", a declarat Cătălin Predoiu, la B1 TV.

Dincolo de faptul că afirmaţia despre magistraţii care s-au opus modificării legilor justiţiei nu este susţinută de fapte (chiar şi dosarul judecătorului CSM Mateescu a fost redeschis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), dosarul deschis ca urmare a plângerii pe numele prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a fost deja verificat şi s-a stabilit că SIIJ a respectat legea.

Pe data de 30 ianuarie 2019, SC Juridex Media SRL, reprezentată de Răzvan Savaliuc, a depus o plângere penală la DIICOT împotriva prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, a procurorului general Augustin Lazăr şi a alor persoane, printre care şi autorii raportului MCV pe 2018. Pe 1 februarie, DIICOT a trimis cauza, spre competentă soluţionare. Pe 7 februarie, cauza a fost repartizată prcurorului Adina Florea. Pe 27 martie, procurorul de caz de la SIIJ a dispus clasarea. Plângerea împotriva soluţiei de clasare a fost la rândul ei respinsă de şeful SIIJ la data de 14 mai.

Lipsa oricăror nereguli a fost constatată şi de CSM, garantul constituţional al independenţei justiţiei. Secţia pentru procurori a CSM a dispus, la data de 4 aprilie, un control al Inspecţiei Judiciare referitor la respectarea de către procurori a normelor regulamentare şi procedurale în acest dosar. Inspectorii judiciari au constatat că au fost repsectare riguros dispoziţiile privitoare la primirea şi înregistrarea corespondenţei în această cauză, la cum au fost respectate şi dispoziţiile legale în ceea ce priveşte competenţa. Ulterior, Secţia pentru procurori a CSM a luat act de raportul Inspecţiei Judiciare.

Mai mult pe Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.