Reteaua Corect

Polonia vrea să copieze modelul ungar privind homosexualii

Scris de newsreporter in 30 iunie 2021 la 09:03, in Social. 296 vizualizari Intra in discutie Tagurihomosexualitate, polonia, propaganda, scoli, ungaria shortlinkhttp://crct.ro/ny3m

Polonia ar trebui să copieze legea ungară care interzice şcolilor să folosească materiale care promovează homosexualitatea, potrivit unor comentarii publicate luni de ministrul Educaţiei, Przemyslaw Czarnek, în condiţiile în care guvernul naţionalist atacă ceea ce numeşte ”ideologia LGBT”, transmite Reuters, potrivit news.ro, citat de Știripesurse

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a indignat alţi lideri ai Uniunii Europene cu legea care interzice folosirea în şcoli a materialelor referitoare la homosexualitate, prim-ministrul olandez Mark Rutte spunându-i lui Orban că ar trebui să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

Într-un interviu acordat săptămânalului conservator Sieci, publicat luni, ministrul polonez al Educaţiei, Przemyslaw Czarnek, a lăudat legea ungară.

”Această lege prevede că lecţiile şcolare care se referă la probleme de sexualitate nu trebuie să promoveze reatribuirea de gen sau homosexualitatea”, a spus el.

"Ar trebui să copiem aceste reglementări pe solul polonez în întregime!", a afirmat Czarnek, ale cărui opinii cu privire la drepturile LGBT şi istoria evreilor polonezi i-au determinat pe unii să pună la îndoială numirea sa în funcţie în 2020.

Săptămâna trecută, Czarnek  a fost criticat de  opoziţie pentru comentarii despre o paradă a egalităţii LGBT de la Varşovia, când s-a întrebat dacă comportamentul participanţilor săi este normal.

”Aceşti oameni ies pe stradă, îi jignesc pe catolici într-un mod vulgar ... se comportă obscen şi se presupune că este în regulă?”,  spus ministrul.

Guvernul naţionalist polonez a propus, de asemenea, o lege care să împiedice persoanele care trăiesc în cupluri de acelaşi sex să adopte copii chiar şi ca părinţi singuri.

"Respectând drepturile persoanelor cu o altă orientare sexuală ... ar trebui să ne amintim întotdeauna de cea mai importantă valoare, care ar trebui să fie interesul superior al copilului în orice societate", a declarat luni ministerul polonez al Justiţiei, pentru Reuters.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.