Reteaua Corect

Politician de top din Germania vorbește despre un război nuclear

Scris de newsreporter in 23 iulie 2022 la 10:21, in Social. 383 vizualizari Intra in discutie Tagurifocoase nucelare, germania, razboi nuclear, rusia, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzUl

Germania ar trebui să contribuie la costurile implicate de arsenalul nuclear al Franţei, în condiţiile în care ameninţarea unui război nuclear cu Rusia planează asupra Europei, a afirmat politicianul veteran german Wolfgang Schaeuble, într-un interviu publicat sâmbătă în Welt am Sonntag, transmite Reuters. 'Acum când complici ai lui Putin ameninţă zilnic cu o lovitură nucleară, un lucru este clar pentru mine: avem nevoie de descurajare nucleară la nivel european de asemenea', a spus Schaeuble, fost ministru de finanţe şi membru al parlamentului german timp de cinci decenii, informează Agerpres. Franţa are astfel de arme, a amintit el, adăugând că, 'în interesul nostru propriu, noi, germanii, trebuie să facem o contribuţie financiară la forţa nucleară franceză în schimbul unei descurajări nucleare comune', conform știripesurse.

Politicianul conservator, care a fost multă vreme un susţinător pasionat al integrării europene, a devenit un nume cunoscut în timpul crizei datoriilor din zona euro în 2012, când admiratorii au salutat în el un gardian al rigorii fiscale, iar oponenţii l-au acuzat că impune o austeritate dăunătoare Greciei şi altor state îndatorate.

Întrebat dacă propunerea sa ar da Berlinului un cuvânt de spus în ce priveşte folosirea armelor nucleare, Schaeuble a spus că Franţa şi Germania ar trebui să ajungă la un acord ca vecini şi parteneri în NATO.

Invazia Rusiei în Ucraina a declanşat cea mai gravă criză în relaţiile dintre Moscova şi Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, când mulţi s-au temut că omenirea se afla în pragul unui război nuclear.

Franţa - unul din cei trei membri NATO care deţine arme nucleare, alături de SUA şi Marea Britanie - are în arsenalul său în jur de 300 de focoase nucleare, potrivit Institutului internaţional de cercetări în domeniul păcii (SIPRI), de la Stockholm.

 

știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.