Reteaua Corect

Poliţia din Londra, criticată după ce a avertizat jurnaliştii să nu publice documente confidenţiale

Mai mulţi politicieni britanici au criticat Poliţia metropolitană de la Londra care a avertizat jurnaliştii că riscă să fie inculpaţi dacă publică documente guvernamentale confidenţiale, pe fondul scandalului provocat de divulgarea unor rapoarte confidenţiale scrise de ambasadorul britanic în SUA, scrie Mediafax.

În cadrul anchetei privind note diplomatice confidenţiale scrise de ambasadorul britanic în SUA, care au fost divulgate presei, Poliţia metropolitană din Londra a avertizat sâmbătă mass-media că publicarea oricăror depeşe diplomatice ar putea fi ilegală întrucât este în curs de desfăşurare o anchetă penală în legătură cu divulgarea acestor documente, informează The Associated Press.

 

Oficialii britanici cred că documentele au fost furnizate presei de o persoană din interiorul Ministerului de Externe de la Londra.

 

Şeful diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt, care concurează împotriva lui Boris Johnson pentru poziţia de lider al conservatorilor şi funcţia de prim-ministru, a transmis că persoana care a furnizat documentele presei trebuie trasă la răspundere, însă a afirmat că are o părere diferită de Poliţie în ceea ce priveşte presupusa ilegalitate a publicării de documente confidenţiale.

"Apăr în totalitate dreptul presei de a publica acele dezvăluiri dacă le primesc & le consideră că sunt în interesul publicului: aceasta este meseria lor", afirmă Hunt într-un mesaj pe Twitter.

La rândul său, Boris Johnson a declarat că ar fi eronat să fie puşi sub acuzare jurnaliştii care publică documente divulgate.

"Inculparea pe această bază ar reprezenta o atingere adusă libertăţii presei şi ar avea un efect terifiant asupra dezbaterii publice", a subliniat Johnson.

Într-o serie de rapoarte confidenţiale despre situaţia politică din SUA, Kim Darroch, ambasadorul britanic de la Washington, a numit "ineptă" şi "haotică" Administraţia Donald Trump, lucru care a atras furia liderului de la Casa Albă. Pe fondul olemicilor apărute după ce a numit "ineptă" Administraţia SUA, Darroch a demisionat.

Sursa: Mediafax

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.