Reteaua Corect

Polițiștii din penitenciare blochează activitatea

Scris de newsreporter in 21 septembrie 2023 la 11:16, in Social. 313 vizualizari Intra in discutie Taguripenitenciare, politisti, protest shortlinkhttp://crct.ro/nBWy

Poliţiştii de penitenciare vor protesta joi, în faţa Ministerului Finanţelor, nemulţumiţi de măsurile de austeritate anunţate de guvern, anunță Știripesurse.

Aceștia vor bloca timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România fiind nemulțumiți că „sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria de şefi”.

"Poliţiştii de penitenciare ies în stradă joi, 21.09.2023, ora 11:00, la Bucureşti, în faţa Ministerului Finanţelor şi blochează timp de câteva ore activitatea tuturor penitenciarelor din România, fiind nemulţumiţi că sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi ameninţaţi cu puşcăria de şefii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), dacă nu execută muncă suplimentară forţată. Sindicatele din penitenciare dezaprobă măsurile de austeritate anunţate de guvern: desfiinţarea posturilor de şef birou (şef tură şi de şef secţie), neplata muncii suplimentare şi a muncii prestate în zilele de repaus săptămânal şi sărbători legale şi condamnă ameninţările şefului poliţiei penitenciare, Dan Halchin", informează Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Polițiștii se plâng că sunt obligați să muncească suplimentar și nu sunt plătiți.

Federaţia sindicală consideră că ''gaura'' din buget de aproximativ 43 de miliarde de lei a fost făcută de firmele de partid căpuşe şi de sinecurile politice, iar acum cetăţenii, printre care se regăsesc şi poliţiştii de penitenciare, decontează cheltuirea haotică şi ineficientă a banului public.

De asemenea, poliţiştii de penitenciare atrag atenţia că sunt obligaţi de conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor să execute muncă suplimentară forţată şi neplătită.

"Deşi Constituţia şi legislaţia muncii interzic munca forţată, directorul general al Poliţiei Penitenciare, Dan Halchin, a ameninţat că sesizează organele penale împotriva poliţiştilor de penitenciare care nu i se supun dispoziţiei scrise de a efectua muncă suplimentară forţată şi neplătită. În fapt, directorul general urmăreşte instaurarea sclaviei moderne în rândul poliţiştilor de penitenciare. Decizia abuzivă şi ilegală a şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a grăbit declanşarea protestelor şi blocarea activităţii puşcăriilor, întrucât poliţiştii de penitenciare se simt indignaţi, revoltaţi şi totodată uluiţi cum şeful ANP este atât de hotărât să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu", se mai arată în comunicat.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.