Reteaua Corect

Plenul CSM dezbate joi raportul MCV

Scris de newsreporter in 07 decembrie 2017 la 10:49, in Social. 264 vizualizari Intra in discutie Taguriconsiliul superior al magistraturii, csm, dezbate, joi, mcv, plen, raport shortlinkhttp://crct.ro/nrVz

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dezbate, joi, în şedinţă, raportul Comisiei Europene cu privire la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), informează Mediafax.

"Nota Direcţiei afaceri europene, relaţii internaţionale şi programe nr. 24221/2017 privind analiza Raportului Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu asupra progreselor înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, publicat la data de 15 noiembrie 2017" se află pe ordinea de zi a şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, programată să înceapă la ora 10.00.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut, miercuri, o întâlnire cu ambasadorii a nouă state, instituţia pe care o conduce anunţând că aceştia au "împărtăşit preocuparea" privind proictul de modificare a legilor justiţiei.

"Au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor douăsprezece recomandări menţionate în recentul Raport al Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, structurarea statului de drept, precum şi colaborarea în domeniul justiţiei. Domnii Ambasadori au împărtăşit opiniile şi preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi dorinţa fermă ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, recunoscând progresul făcut începând cu anul 2007", transmite Ministerul Justiţiei printr-un comunicat de presă.

"Excelenţele Lor, domnii Ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat dorinţa ca România să creeze cadrul necesar pentru a permite îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv să fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte de bază ale reformei justiţiei", a mai transmis Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, după întâlnirea avută cu ambasadorii, că o primă concluzie este cea potrivit căreia nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor justiţiei, precizând că nu a primit reproşuri din partea diplomaţilor.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.