Reteaua Corect

Planul comun de anihilare a firmelor românești

Jurnalista Ana Maria Roman a prezentat joi seara, in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3 o serie de documente care releva ca institutii precum Ministerul Public, Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Internelor, Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei au adoptat un plan comun de masuri privitor la "eficientizarea activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale", scrie Luju.ro.

Documentele demonstreaza practic existenta unor echipe mixte, precum si membrii acestor echipe, devoaland in mod incredibil faptul ca, printre altele, rolul echipelor mixte era de vanare si de verificare a societatilor din Romania.

 

Potrivit documentelor prezentate de Ana Maria Roman, grupul organizat si format din reprezentatii institutiilor mai sus amintite a fost constituit in 2012, in plin an electoral, si viza supravegherea firmelor care lucrau in domenii de interes. Toate minutele sedintelor de lucru ale grupurilor au disparut intre timp. A ramas insa, spre exemplu, un tabel cu participantii la sedinta de lucru din 13 ianuarie 2012, printre acestia regasindu-i, din partea Ministerului Public pe actualul judecator ICCJ, Horia Valentin Selaru (foto dreapta) si pe actualul membru CSM procurorul Cristian Ban (foto stanga)

 

In mod firesc, cooperarea intre institutii trebuia sa se faca numai in baza legii, adica oficial (de exemplu, ANAF, daca constata o evaziune fiscala sesiza parchetul). Procurorul nu avea ce cauta in acest grup, intrucat el trebuia sa fie independent, sa primeasca sesizarile, sa le analizeze, sa investigheze si sa stabileasca adevarul juridic, si sa sesizeze sau nu instanta de judecata.

 

In situatia in care procurorul a devenit partener al institutiilor din Executiv, este evident ca oamenii de afaceri romani nu aveau absolut nicio sansa si se trezeau automat cu sechestre si popriri pe conturi, care duceau automat la distrugerea afacerilor si trimiterea angajatilor in somaj (afectandu-se astfel grav veniturile la buget).

 

Avem informatii certe ca la nivelul parchetelor de tribunale si curti de apel, in toata tara s-a dus o lupta impotriva oamenilor de afaceri romani (niciodata strainii nu erau investigati, decat daca proveneau din spatiul arab sau asiatic), cei care profitau de pe urma acestor campanii impotriva capitalului romanesc fiind evident firmele straine, in special multinationalele.

 

 

Documentele prezentate in exclusivitate de jurnalista Ana Maria Roman pot fi văzute pe luju.ro

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.