Reteaua Corect

Planetele pregătesc actul II al coronacrizei

Încă din una martie a anului trecut, anunțam în Formula AS că, în condițiile unui context astrologic tot mai amenințător, în primăvara lui 2020 vom trece prin momente critice acute. E vorba despre ceea ce trăim acum cu toții. Ce am scris atunci despre actualul context, despre cum s-a ajuns aici, puteți vedea în textul postat la sfarsitul acestui material. În articolul de față încerc să schițez în schimb posibilele evoluții viitoare, deoarece deocamdată nu ne confruntăm decât cu primul act al unei piese de un dramatism copleșitor.

Un scenariu lipsit de credibilitate

Oricât de șocante s-ar fi dovedit experiențele, unice în istoria umanității, care au explodat la începutul anului, mai ales după fatidica eclipsă de Lună din Rac de pe 10 ianuarie, ele au un rol bine definit, ca tot ceea ce a fost scris pe Cer cu ajutorul stelelor și planetelor. Dar forma pe care au îmbrăcat-o, m-a nedumerit. E vorba despre proliferarea unei boli infecțioase, care afecteză sistemul respirator. Ei bine, planetele  care m-au determinat să scriu  articolul din anul trecut nu ne duc cu gândul la așa ceva. Din punct de vedere astrologic se prefigurau fenomene, care să ducă la decese în masă, dar din cu totul alte cauze. Motivele le-ar putea constitui bolile reumatismale care afectează articulațiile, în mod special genunchii, precum și afecțiuni ale sistemului osos și ale  epidermei. Asta specificau iată de altfel și prestigioșii autori francezi Horicks și Michaux , referindu-se la ce poate atrage după sine planeta Pluton, atunci când traversează zodia Capricornului și primește aspecte negative. Ceea ce se întâmplă acum.

Cât de multă dreptate au avut autorii o demonstrază și faptul că,din 2010, când Pluton s-a instalat în semnul Capricornului, cazurile de cancer de piele au crescut în ultima vreme cu mai bine de 100%. Statistică șocantă. În ultimul deceniu, ca să ne referim doar la formele cele mai invazive ale melanomului (cancerul de piele), statisticile au crescut, în Statele Unite cu 47%. Se pare că autorii Horicks și Michaux, care au publicat cartea lor de astrologie globală în 1986, știau ce spun, când au menționat bolile de piele ca fiind o sursă ieșită din comun de mortalitate.

În privința temutei conjuncții Saturn- Pluton, autorii francezi se referă la: ”..Hecatombe umane: războaie sau epidemii misterioase.” Doar că  acest coronavirus, este un virus banal, arhicunoscut in medicină. Misterioasă poate să fie metoda de propagare, faptul că unii îl consideră o armă biologică, gradul exceptional de contagiozitate sau maniera fără precedent, militarizată și însoțită de măsuri extreme, prin care e combătută epidemia. Presupun că toți cunoscătorii astrologiei medicale își pun întrebări similare, legate de discordanța dintre ce, aparent, se întâmplă și ce ne spun planetele, care nu au obiceiul să se (sau să ne) înșele.

În concluzie, în privința chestiunii de sănătate, tripla conjuncție Jupiter-Pluton-Saturn sugerează că în spatele actualelor probleme s-ar ascunde interese oculte.  Primul gând ne duce la industria farmaceutică, o industrie care în ultimele 3 decenii a pierdut vertiginos teren.  În special în SUA, unde un sondaj efectuat în 1992 arăta  mai bine de o treime dintre pacienți au abandonat sistemul medical alopat, în favoarea metodelor de tratament alternative.  Dar aceeași conjuncție ne spune și că se caută o modificare”pe ici-pe colo, prin punctele esențiale”,  a raporturilor dintre marile puteri și ale marilor corporații internaționale.

Aspectul disonant minor între Neptun în Pești cu Uranus în Taur poate fi legat întrucâtva, dacă ținem neapărat, de ceea ce se întâmplă acum.   Dar e vorba despre ceea ce se întâmplă în spitale (guvernate de planeta Neptun și zodia Peștilor).  Aspectul disonant dintre Neptun cu Uranus exprimă elocvent degringolada din spitale și maniera haotică, inconsecventă,  în care s-a procedat cam peste tot în lume. 

Uranus: fișa postului

Țara noastră a luat naștere sub semnul Vărsătorului, ceea ne explică atât inventivitatea, cât și unicitatea neamului nostru, dar și situațiile neobișnuite, prin care-i este hărăzit să treacă. Că nu degeaba e considerat Vărsătorul semnul neprevăzutului. Într-un moment de inspirație, rugată să descriu țara noastră pe scurt, am spus că e: ”țara tuturor posibilităților... care nu se poate.” Agramatism asumat.

Semnul Vărsătorului se găsește sub ghidajul a două planete: noul guvernator, Uranus, îndrăzneț, vizionar, avantgardist.  Influența lui  ne face un popor ”neguvernabil”, care devine revoluționar, din motive și în momente care mai de care mai surprinzătoare. Să ne amintim, de pildă, cum într-o iarnă când facturile la utilități ne încovoiau și vecinii noștri bulgari au ieșit în stradă, să protesteze, la noi oamenii au ieșit cu sutele, zile la rând, în frig, nu pentru ei înșiși, ci pentru str[inul de neam Raed Arafat. Același Uranus explică de ce în sânul poporului nostru se nasc atâția copii supradotați și de ce românii născuți în diaspora nu dau dovadă de aceleași înzestrări – aceștia se nasc sub alte influențe planetare. Inventica și tehnologia electronică de vârf aparțin aceleiași planete, a cărei descoperire a dublat dintr-un foc dimensiunile sistemului nostru solar. Normal că extinde orizonturile.  Și explică și de ce, în Silicon Valley, centrul informaticii mondial, cea de-a treia limbă vorbită este româna.

În momentul de față, Uranus al nostru se găsește în Taur, unde a intrat prima oară la mijlocul lui mai 2018.  Evenimentul cu pecete uraniană, care i-a marcat intrarea într-o zodie atât de nefavorabilă lui, cea a Taurului, a fost legată de fenomenul Fake News. A izbucnit un scandal uriaș, ca urmare a unei investigații laborioase, care a scos la lumină rețeaua Cambridge Analytica și felul în care au fost manipulate, în scop electoral, datele personale ale unui număr de zeci de milioane de utilizatori Facebook. În consecință, un erou uranian al tinerelor generații, creatorul Facebook , Mark Zuckerberg a trebuit să compară în fața Congresului american și să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Adică să coboare cu picioarele pe pâmânt. Dar Fake News nu a dispărut ca fenomen. Dimpotrivă, până și agenții de știri cu reputație bună au înghițit destule ”găluști virtuale”.

După mine, o garanție împotriva acestor drone informatice ar fi revenirea la cuvântul tipărit, singurul care oferă garanția unei credibilități. În felul acesta presa reală ar putea să își reia rolul istoric de străjer al societății și expune facilele, dar extrem de periculoasele manevre pe care le face posibille lumea virtuală. Asta nu ar exclude, desigur, ediții online, însă am ști că este vorba despre oameni veritabili, care pot fi găsiți în lumea fizică, nu pierduți într-un nor virtual, unde-și pot râde liniștiți în pumni după vreo nouă dezinformare în masă.

În 7 martie 2019, Uranus a reintrat în zodia atât de inconfortabilă pentru el a Taurului, unde se află și acum. El ne aduce, că vrem că nu vrem, așa cum l-a adus și pe Mark Zuckerberg, cu picioarele pe pământ. Fără menajamente. Stăpânul lumii virtuale (Uranus, nu Mark Zuckerberg) va adăsta aici până în aprilie 2026.

Saturn: altul care se întoarce acasă

Ultima lui prezență în Vărsător a fost între 1991 și 1993. Acesta a fost intervalul în care un număr impresionant de români s-au decis să-și caute norocul pe alte meleaguri. Dar iată că, după trei decenii de hălăduit, atât Saturn cât și semenii noștri s-au decis să se întoarcă la vatră.

Spre deosebire de Uranus, care se simte îngrozitor în Taur (astrologic vorbind spunem că se află „în cădere”), Saturn se simte în Vărsător ca acasă. Noi, astrologii spunem că este „în domiciliu”. deci speranța noastră nu este în acțiunile pripite concrete pe care le poate determina un Uranus debusolat în semnul fix de pământ al Taurului, ci în raționalitatea și detașarea lui Saturn, cel cu gândire strategică. În cel mai bun caz, el poate să dea tonul unei politici progresive, umanitare, implicată realmente în social. În calitatea sa de coordonator de excepție, Saturn se poate dedica consolidării și eficentizării unor structuri sociale cum ar fi sindicatele, ONG-urile precum și alte organizații cu tentă umanitară. Acestea, la rândul lor, pot dicta schimbări în mediul politic. Așa cum ar trebui să se întâmple în orice societate sănătoasă, în care politicul urmează intereselor societății. Nu invers.

Într-o perspectivă mai puțin favorabilă, „marele malefic” al astrologiei tradiționale își poate valida numele ducând la anarhie, luptă de clasă ce duc inexorabil către o politică dictatorială. Sistemul vechi de valori și de puteri nu va avea șanse să reziste dacă este perimat (și este). Opoziția și puterea vor duce meciuri cu rezultat schimbător. La nivel general, poate apărea pauperizare. 

Cum ne va merge în viitor ne spune aspectul dintre Saturn în Vărsător și Uranus din Taur.

Din păcate, nu putem să vorbim despre unul pozitiv, ci despre unul foarte tensionat, care se numește cvadratură. El a început deja să se formeze și îi vom simți deocamdată efectul până la începutul lui iulie. Evenimentele care se vor petrece acum pregătesc zonele de divergență între social și politic, între umanitarism și despotism. Acest despotism nu trebuie însă să fie neapărat unul politic. Poate fi vorba de exemplu despre unul de ordin economic. Dimensiunile propriu zise ale acestor fenomene de redefinire a întregii sfere sociale și politice vor culmina pe parcursul anului următor (mai ales în mai și din noiembrie 2021 încolo), prelungindu-se și în 2022. Partea bună a acestor confruntări este că ele ne descătușeză de ipocrizie și de multe falsuri.

Aspectul vizează și bulversări neașteptate, bruște ale întregii structuri politice mondiale. Clachează până și forme încetățenite de multă vreme încoace. Este vorba despre instituții considerate ca numărându-se printre cele mai stabile. Vom vedea care. Mecanismele puterii au nevoie de multă flexibilitate și trebuie să dea dovadă de o înțelegere reală a nevoilor celor guvernați, pentru a putea să mai reziste în formele de până acum. Mai ales parlamentele și guvernele păpușărite de marile consorții internaționale. Interese politico-militare propagate cu ajutorul societăților și serviciilor secrete pot ieși la iveală, propagând unde de șoc în rândul lumii.

La finele acestor schimbări bruște, care vor veni în valuri succesive, în momente neașteptate, deci cvasi-incontrolabile, vor rămâne în picioare acele structuri care vor ști să se reorganizeze în jurul unor valori de decență și omenie. România va avea șansa să devină un exemplu. Asta pentru că țara noastră, guvernată de Vărsător, va fi în avantgarda acestor schimbări. Dacă vom deveni un model pozitiv sau unul negativ, rămâne de văzut. Dar fiecare dintre noi e chemat să contribuie la un sistem de valori, care poate să dea naștere unei coeziuni sociale, de care România a fost privată încă de la căderea Cortinei de Fier. 

Conjuncția Pluton-Jupiter. Un eveniment care se petrece odată la 13 ani

Atunci când aceste două planete se întâlnesc în conjuncție, e important să facem distincția între felul în care ele se mișcă pe Cer. Dacă se găsesc în mișcare directă (cum s-a întâmplat pe 4 aprilie, când aspectul a fost exact), efectele sunt mai degrabă pozitive. Se poate produce o deschidere mentală, care să ne ajute să ne dăm seama de resursele de care dispunem pentru a începe lucruri noi. Acestea ne pot reuși mai bine decât ceea ce am făcut până acum.

Conjuncția actuală s-a produs pe finalul zodiei Capricornului (24 de grade). În Capricorn, Pluton are un statut neutru, dar Jupiter este slab. Marele benefic poate reuși într-o măsură redusă și numai în măsura în care planurile sale sunt realiste. Fiind și planeta legiuitorilor, Jupiter în concordanță cu Pluton poate contribui fie la adoptarea unor legi menite să îi avantajeze pe cei avuți și influenți, fie, dimpotrivă, să corecteze anumite exagerări legislative (cum ar fi taxe, impozite sau prețurile disproporționate pentru accesul la resurse). Pentru că această combinație energetică are totuși o tentă preponderent pozitivă, am putea spune că pe perioada celorlalte două întâlniri exacte între marele benefic și planeta puterii subterane, respectiv pe 30 iunie și 12 noiembrie, avem ocazia să luăm lucrurile de la zero (număr guvernat de altfel de Pluton). În cazul momentelor istorice, cum ar fi războaiele (iar starea de urgență nu este departe de acest fenomen social), Jupiter împreună cu Pluton pot avea efectul de a veni cu propuneri de pace. Sau soluții constructive. În cazul altor evenimente importante, cum ar fi alegerile, restructurările majore în mediul financiar, bisericesc sau în Justiție, cele două planete pot da tonul pentru o împrospătare a acestor domenii. Putem să ne gândim, istoric vorbind, la armistițiul din 1918 (la 5 grade în Rac), care a marcat încheierea primului Război Mondial, sau la predarea necondiționată a Italiei la finele celui de-al Doilea Război Mondial din 1943 (la 7 grade în Leu). E drept că întâlnirea celor două planete în 1930 -1932 a marcat un punct de criză, dar a fost însoțită și de aspecte nefaste.  Cum este, din păcate, cazul și acum.

Tripla conjuncție revine

Așa cum s-a profețit de către anumite autorități medicale, care pare-se că nu sunt străine de astrologie, personajul coronavirus va reveni pe scenă pe final de vară. Sau revine regia din spate, care-l (re)pune să evolueze pe plan mondial. Ori suntem confruntați cu alte ipostaze ale lui Jupiter, Saturn și Pluton, tustrele planete în mișcare retrogradă de-astă dată (deci cu încărcătură karmică sporită), în perioada iulie – început de august, când vom asista la actul doi al piesei prezentate în introducere. Saturn și Pluton pot atinge un nou vârf de manipulare prin teroare în septembrie și octombrie, bazându-se pe precedentele create acum. Decisivă va fi însă ultima întâlnire exactă între Jupite și Pluton, cea din 12 noiembrie.

Actuala criză a fost anunțată încă din 1993 de către renumitul astrolog Andre Barbault. El scria că în anul 2017 (marcat de intrarea lui Saturn în Capricorn) urmau să apară primele semne ale crizei din 2020-2021. Iar în graficul pe care l-a conceput, destinat secolului 21, anul 2020 atinge cea mai pronunțată curbă descendentă. (graficul poate fi văzut în galeria foto)

Barbault se îndoia că în 2020, an pe care l-a descris ca fiind o amenințare, va izbucni un război mondial, cel puțin nu în sensul clasic al cuvântului.  Se referea mai degrabă la ”ridicarea unor forțe obscure cu caracter distrugător, când omul, cuprins de un frison de negare, cuprins de toate spaimele întunecate, se înjosește, regresează și alunecă în tenebre. Angoasei sale profunde îi urmează , un pesimism colectiv, ca și când patrimoniul umanității s-ar degrada într-un climat nefast (...) În punctul nodal al acestei crize se situează Europa. Suntem înclinați să ne reprezentăm continentul nostru subminat de forțe profunde, ros de un rău specific, trecând printr-o (simbolică n.n.) glaciațiune. Aceasta va semăna cu o boală, dacă nu cu o intervenție chirurgicală asupra comunității europene” 

Text publicat în luna martie 2019 în revista Formula AS

 ”Tripla conjuncție Jupiter- Saturn- Pluton se va schița de-abia în martie anul viitor, însă ceea ce vom observa încă din decembrie va fi o precipitare a evenimentelor. Poate fi vorba despre adevăruri revelate brutal, care, în anumite condiții, fac mai mult rău decât bine. Despre relații diplomatice rupte brusc. Despre lideri tineri, care se ridică împotriva celor vechi. Despre curente spirituale, care pot îmbrăca o tentă militantă. Va accentua dificultățile și dezordinea politică deja existentă, afectând deasemenea mediul financiar. Dar va semnaliza de asemenea și criza eliberatoare, căci acționează ca un trăgaci, arma și muniția fiind reprezentate de Saturn și Pluton.

Istoria ne învață... sau nu

Uitându-ne înapoi, către ce s-a petrecut în timpul ultimelor întâlniri istorice dintre Saturn și Pluton, ne întâmpină un tablou puțin încurajator. Să începem cu conjuncția pe care cei doi paznici ai granițelor au făcut-o, de trei ori, în 1914-1915, la 2 grade în Rac.  Aceasta s-a menținut vreme de circa trei ani și a marcat primul război mondial, când s-au folosit pentru prima oară gaze toxice (Pluton) ca instrument de ucidere în masă iar întregul continent european a fost cuprins de convulsii.

Apoi a venit conjuncția celor două planete în Leu, la 13 grade, în 1947, care a împărțit practic lumea în două tabere, prin debutul a ceea ce s-a numit ”Războiul Rece”.

Următoarea întâlnire s-a petrecut în Balanță, semn guvernat de Venus, planeta banilor. Saturn și Pluton și-au început treaba încă din 1980, declanșând două valuri de recesiune, care au dat peste cap, printre altele, economia SUA, a Marii Britanii, Japoniei și Canadei, culminând între iulie și noiembrie 1982, când criza economică a atins apogeul. În aceeași perioadă, către finele Războiului Rece a existat și  o amenințare nucleară, când rachetele Pershing din Occident au fost îndreptate către cele sovietice din Europa de est, tensiune care, iată, se repetă acum.

La ce să ne așteptăm deci ca urmare a acestei ultime coliziuni Saturn-Pluton? Privind în urmă, vedem că e vorba despre transformări, care se petrec fără menajamente. Structuri ale puterii, roase pe dinăuntru de corupție, lăcomie, ineficiență sau toate trei la un loc, nu mai pot dăinui sub nicio formă, dar nu vor ceda de bunăvoie. Formele fără fond ale puterii, care se explimă într-un limbaj autoritar, vor trebui să plece iar varianta pașnică este improbabilă, ca să nu spunem imposibilă. Asta pentru că Saturn construiește, structurează și în final, osifică structurile, pe care le creează, fiind o planetă rigidă. Pluton vine, în schimb, înarmat cu energie atomică și distruge, ceea ce nu mai este, în viziunea lui, viabil. Vizate sunt în primul rând structurile de stat autoritare sau autocratice, formele și mecanismele de guvernare depășite, modalitățile de acțiune ale societăților și serviciilor secrete și, nu în ultimul rând, marile finanțe.

Aici este cazul să facem din nou apel la cultura germană, în care există o zicală cum nu se poate mai potrivită, care ne explică cum ar trebui să ne poziționăm față de șirul de evenimente majore și nu tocmai vesele, la care am început să fim martori: „mai bine un sfârșit de groază, decât o groază fără de sfârșit”.

Tana ROȘCA

 

 

Grafic

Grafic

1 imagini in galerie

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.