Reteaua Corect

Plangerea depusa la CCR impotriva protocoalelor secrete PICCJ-SRI

Fosta sefa a DNA Laura Kovesi (foto centru) si actualul Procuror General al Romaniei Augustin Lazar (foto centru) au uzurpat competenta Parlamentului de unica legiuitoare, in momentul in care au semnat protocoalele secrete cu SRI. Este vorba despre cele doua protocoale date publicitatii, cel din 2009 - semnat de Laura Kovesi, George Maior (foto stanga) si Florian Coldea (foto, al doilea din stanga), si cel din 2016 - semnat de Augustin Lazar si Eduard Hellvig (foto dreapta), scrie Luju.ro.

Aceasta este acuzatia cuprinsa in sesizarea pe care Camera Deputatilor, prin deputatul Florin Iordache, a depus-o la CCR in vederea constatarii existentei unui conflict juridic de natura constitutionala intre Ministerul Public, pe de o parte, si Parlamentul Romaniei si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe de alta parte. Un conflict cauzat tocmai de actiunile prin care Kovesi si Lazar au uzurpat competenta Parlamentului de unica autoritate legiuitoare.

In sesizarea pe care Lumea Justitiei o publica in exclusivitate, Camera Deputatilor arata ca Ministerul Public, prin semnarea protocoalelor secrete cu Serviciul Roman de Informatii, in 2009 si 2016, si-a incalcat propriile competente constitutionale si le-a uzurpat pe cele ale Parlamentului, investind practic SRI cu atributul de a desfasura activitati specifice organelor de cercetare penala, fapt interzis in mod expres de legiuitor prin Legea 42/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii. De asemenea, prin incheierea protocoalelor secrete, ce au permis SRI sa interfereze in urmarirea penala si sa actioneze asemenea unui organ de cercetare penala, PICCJ s-a comportat ca un legiuitor interferand, in mod discretionar, in atributul exclusiv al Parlamentului ca “unica autoritate legiuitoare a tarii”, asa cum este reglementat in art. 61 alin. (1) din Constitutie.

 

Nu in ultimul rand, Ministerul Public este acuzat ca a adus atingere si atributului constitutional al Inaltei Curti de Casatie si Justitie si al celorlalte instante de judecata, de infaptuire a justitiei, asa cum acesta este definit de art. 124 si art. 126 din ConstitutieAsta intrucat prin protocoalele PICCJ-SRI, Ministerul Public a interferat in activitatea de judecata intr-un mod pe care judecatorii nu aveau cum sa il cunoasca, cat timp aceste protocoale erau secrete. In sesizarea catre CCR se arata ca Ministerul Public a determinat judecatorii sa se supuna nu doar legii, ci si unor protocoale de cooperare secreta cu SRI, acestia judecand, in fapt, fara sa cunoasca, in baza unor probe adunate in temeiul acestor protocoale secrete, care scapa cenzurii judecatorilor, desi cuprind atat proceduri situate in afara legii, cat si proceduri contrare legii, respectiv Codului de procedura penala.

Iata sesizarea Camerei Deputatilor depusa la CCR impotriva Protocoalelor PICCJ-SRI:

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.