Reteaua Corect

Petiție pentru salvarea Parcului Grozăvești

Scris de newsreporter in 12 august 2022 la 12:41, in Social. 445 vizualizari Intra in discutie Taguriparcul grozavesti, petitie, salvare shortlinkhttp://crct.ro/nA0A

Cetățenii care locuiesc lângă Parcul Grozăvești cer Guvernului, Primăriei Capitalei și Primăriei Sectorului 6 să salveze spațiul verde care ar putea fi betonat. Într-o petiție, semnată deja de 400 de persone, oamenii cer instituțiilor să recupereze bucățile de teren puse în posesie în parc, unde proprietarii doresc să construiască turnuri, dar și bucata dată Serviciului Român de Informații pentru construirea unor clădiri, scrie HotNews.

  • ”Rugăm Primăria Capitalei și Guvernul României să transfere în proprietatea Municipiului București și administrarea Primăriei Sectorului 6, terenul din Parcul Grozăvești aflat acum în proprietatea statului și administrat de Serviciului Român de Informații.
  • SRI, ce intenționa să construiască un spital pe parcela de 10.000mp, proprietate a statului din Parcul Grozavesti, a obținut recent fonduri de la Guvern pentru construirea unui nou spital în alta locație, pe o suprafață de 5 ori mai mare în localitatea Balotești, foarte aproape de București.
  • Rugăm Primăria Capitalei sa ajute Primăria Sectorului 6 să recupereze parcelele din Parcul Grozăvești retrocedate abuziv și deținute astăzi de dezvoltatorii imobiliari, reîntregind parcul și păstrând funcțiunea de spațiu verde (neconstruibil) a terenului, așa cum figurează și azi în Planul Urbanistic General in vigoare”, se arată în petiția inițiată de "Pentru locuri de joacă și spații verzi în Grozăvești".

Oamenii cer ca parcul să fie salvat deoarece nu au locuri de joacă și spații verzi în zonă ca să meargă cu copiii.

  • ”Poate că și tu ai copii și îți imaginezi cât de greu este să nu îi poți duce la un loc de joacă într-un parc aproape de casă. Sau poate că, pur și simplu, te-ai săturat de aglomerația din extrem de puținele parcuri din București și îți dorești să avem în capitală mai multe oaze verzi în care să te poți relaxa la umbră, să socializezi, să alergi sau să scoți cățelul la plimbare.
  • Parcul Grozăvești are avantajul să se afle în imediata apropiere a stației de metrou Politehnica și ar putea deservi unui număr mare de oameni.
  • Cu toate acestea, de aproape 20 de ani stă în paragină. Este timpul să ne luăm parcul înapoi”, se mai arată în petiție.

Petiția poate fi semnată aici.

La finalul lunii martie, 49 de copaci din Parcul Grozăvești din București au fost puși la pâmânt, de pe un teren de circa 3,5 hectare. Potrivit unui răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, arborii au fost tăiați fără aviz, iar proprietarul a fost amendat cu 4.900 lei. La începutul lunii aprilie, pe teren nu mai era niciun arbore sau arbust.

Parcul a fost pus în posesie, iar proprietarii de pe bucata defrișată doresc să construiască acolo blocuri de până la 23 de etaje, potrivit unui certificat de urbanism cerut în aprilie 2020.

Citește aici mai mult.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.